Απ’ όσα ακούς να μην πιστεύεις τίποτα και απ’ όσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά.. Ο Χριστός μου έδειξε ανθρώπους που ήξερα στην κόλαση

5/5 (5)

 

 

 

 

Αυτή την ΥΠΕΡΟΧΗ εικόνα της Παναγίας δεν την έχετε ξ α ν α δ ε ί !

Η εικόνα της Παναγίας που γνέθει, ενώ κανακεύει τον μικρό Ιησού, είναι σίγουρα μια εικόνα της Παναγίας που δεν έχετε ξαναδεί.
Πρόκειται για μια από τις  σ π α ν ι ό τ ε ρ ε ς  εικόνες της Παναγίας, όπου ως Μητέρα του Κυρίου, Τον κανακεύει σαν μωρό και γνέθει για να Του πλέξει ρουχαλάκια.

Η Εικόνα βρίσκεται στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Καΐρου, όπου και έζησε ο Κύριος ως πρόσφυγας.


Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ευρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Καΐρου. 

Στο διάβα των αιώνων, λειτούργησε ως γυναικείο μοναστήρι, νοσοκομείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, σχολείο και κοιμητήριο, γνώρισε δε αλλεπάλληλες καταστροφές και ανακαινίσεις, με τελευταία αυτή του 1904, όταν υπέστη σοβαρότητες καταστροφές από πυρκαγιά και αποκατεστάθη από τον Πατριάρχη Φώτιο (1900-1925).

 

 

 

Το 1998 το ελληνικό κράτος ανέλαβε την ανέγερση νέου τείχους για να διασωθούν τα αρχαία τμήματά του, με δύο εισόδους, την κεντρική προς το Ηγουμενείο και την είσοδο προς το ελληνικό κοιμητήριο, το οποίο μαρτυρεί και διασώζει ένδοξες μνήμες του αιγυπτιώτη ελληνισμού.

 

 

π. Ελπίδιος: Όταν σταματάει το ρεύμα

 

 

Απ’ όσα ακούς να μην πιστεύεις τίποτα και απ’ όσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά..

 

 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ‘Η ΨΥΧΗ’ (ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ)’

 

 

Γερόντισσα Λαμπρινή – Ο Χριστός μου έδειξε ανθρώπους που ήξερα στην κόλαση

 

 

 

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

 

 

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ / ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. (Τό μικροσκοπικό Εκκλησάκι με τα …17 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΕΝΔΡΑ στήν οροφή του!)

 

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Agios Rafael Gifhorn

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013

 

Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. του οποίου οι διαστάσεις δεν ξεπερνούν τα 4 μ. πλάτος και τα 5 μ. μήκος., ενώ σκεπάζεται και από δίριχτη σκεπή με πέτρινες πλάκες. Από τη βάση του ναΐσκου αναβλύζει πηγαίο νερό. Ως εδώ καλά. Το παράξενο όμως είναι ότι πάνω στην πέτρινη στέγη έχουν φυτρώσει 17 πανύψηλα δέντρα (κυρίως βελανιδιές) βάρους δεκάδων τόνων και ύψους 20 μέτρων! Το αξιοθαύμαστο επίσης είναι ότι τα δέντρα αυτά δεν έχουν εμφανείς ρίζες, δείτε για παράδειγμα το εσωτερικό του ναού. Πολλοί επιστήμονες (δασολόγοι, γεωπόνοι, πολιτικοί μηχανικοί κλπ.) προσπάθησαν ματαίως να εξηγήσουν το φαινόμενο, δείτε για παράδειγμα το πόρισμα του κου Μπεληγιάννη. Και να φανταστεί κανείς τι δυνάμεις ασκούνται στη στέγη όταν φυσάει δυνατός άνεμος! Σύμφωνα με το θρύλο, κατά το Μεσαίωνα η Θεοδώρα ήταν ένα φτωχό δεκαεπτάχρονο κορίτσι που καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στο σημείο εκείνο. Τις τελευταίες της στιγμές προσευχήθηκε στο Θεό ζητώντας του «το σώμα της να γίνει εκκλησία, τα χρόνια της να γίνουν δέντρα και το αίμα της να γίνει νερό να τα ποτίζει». Αργότερα οι συγχωριανοί της έφτιαξαν στον τόπο αυτό ένα εκκλησάκι στη μνήμη της, με την ολοκλήρωση του οποίου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στη σκεπή είχαν φυτρώσει 17 ολόκληρα δέντρα! Εδώ συρρέουν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα. Το ναΐδριο πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου. Τριγύρω οι ντόπιοι έχουν στήσει πάγκους και πωλούν κεριά, εικονίσματα, κομποσχοίνια, γκλίτσες, κεραμικά, σουβενίρ και άλλα είδη λαϊκής τέχνης.
Μεθ ημών ο Θεός – Kabarnos Νικόδημος

 


 

https://odysseiatv.blogspot.com/

 

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Έλεος Κύριε Χειλαδάκη που είστε Χριστιανός Ορθόδοξος, ερευνητής και δημοσιογράφος.
    Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ο Υιός Του Θεού ΔΕΝ ΗΤΑΝ Πρόφυγας.

    Εκείνο τον καιρό η Ιουδαία και η Αίγυπτος ήταν και οι δύο μέσα στα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Και οι δύο χώρες αποτελούσαν κατεχόμενη γη υπό τον Καίσαρα και παρόλο που ο Ηρώδης ήταν βασιλιάς της Ιουδαίας, κυβερνούσε εξ ονόματος του Καίσαρα. Διοικητής της επαρχίας της Αιγύπτου («praefectus Aegypti») εκείνο τον καιρό το πιθανότερο να ήταν ο Gaius Turannius.

    Ο Ιησούς και η οικογένειά Του, ενώ ήταν πολίτες της (ρωμαϊκής) επαρχίας της Ιουδαίας, θεωρούντο Ρωμαίοι πολίτες (υπό την έννοια του υποτελούς στην Ρώμη) που πλήρωναν φόρους στη Ρώμη αν και δεν ήταν αναγκαστικά πολίτες του ρωμαϊκού κράτους (όπως ήταν ο Απ. Παύλος που δήλωσε ότι είναι Ρωμαίος με την γέννησή του – «civis romanus sum» – βλέπε Πράξεις 22: 25 -28). [Άλλωστε το διάταγμα για την απογραφή – που τους έκανε να ταξιδέψουν για την Βηθλεέμ, πατρίδα του Ιωσήφ, εξεδόθη από τον Καίσαρα Αύγουστο και η διαταγή ήταν «να απογραφεί πάσα η οικουμένη», δηλαδή ολόκληρη η ρωμαϊκή επικράτεια].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *