ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ…ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

ΡωσοςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σκληρή γλώσσα προς την τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ρώσικης Δούμας, ο Konstantin Kosaçev, ο οποίος απεύθυνε ανοιχτή απειλή ότι στην περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της να εισβάλλει στην Συρία, τότε θα ανοίξει συγχρόνως τρία μέτωπα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Συγκριμένα σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, (εφημερίδα Türkiye), ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ρωσικής Δούμας απείλησε ότι η Τουρκία κινδυνεύει να ανοίξει τρία μέτωπα, ένα με την Συρία, δεύτερο με το Ιράν και τρίτο από την Μαύρη Θάλασσα όπου οι Ρώσοι δεν θα χαριστούν στις οπορτουνιστικές κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας, ( από Αιγάιο ???).

Αναφερόμενος ο Konstantin Kosaçev στην σημερινή δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πήγε στο Κίεβο ζητώντας στρατιωτική συνεργασία προκαλώντας ακόμα περισσότερο την Ρωσία, ότι αν οι Κούρδοι προχωρήσουν στην κατάληψη του Azez, τότε η Τουρκία θα επέμβει γιατί δεν θα επιτρέψει την ένωση των Κούρδων της ανατολικής Συρίας με τον δυτικό κουρδικό θύλακα του Afrin.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΖΕΖΗ Μόσχα επιπροσθέτως φαίνεται άκρως εξοργισμένη με την Άγκυρα από την σημερινή επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία των Τατάρων της Κριμαίας υποσχόμενος την αμέριστη τουρκική στήριξη στον αγώνα τους για την «απελευθέρωση» της Κριμαίας από τον ρωσικό στρατό.

Όπως φαίνεται κάπου έχουν ξεφύγει στην Άγκυρα και παίζουν πολύ επικίνδυνα με την φωτιά. Να δούμε που θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι αν και κάποιοι προβλέπουν όχι καλό τέλος για τον ίδιο τον Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. «πήγε στο Κίεβο ζητώντας στρατιωτική συνεργασία προκαλώντας ακόμα περισσότερο την Ρωσία»

    Σώπα που θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν τη Ρωσία αν θα πρέπει να πάνε στην Ουκρανία ή όχι…

  1. 15 Φεβ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *