Απ’ αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν! -Το Ισλάμ και η «μαύρη τρύπα της ιστορίας»

5/5 (6)

Απ’ αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν!

Στις 2 Ιουλίου η απόφαση για το αν θα ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν; Θα σας πω μια ιστορία. Τον Ιούλιο του 2009 αποκαλύφθηκε στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς ένας εξαπτέρυγος Αγγελος (φωτο) που είχε καλυφθεί με ασβέστη για πάνω απο 160 χρόνια. Το γεγονός είχε αποκαλύψει πρώτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ενώ η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….».

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Νούμαν Κουρτουλούς (αργότερα αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν και υπουργός Πολιτισμού το 2017) είχε ζητήσει εντόνως να μετατραπεί η Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί ωστε να ανακοπεί αυτό που οι Τούρκοι ισλαμιστές είδαν τότε ως εσχατολογικό σημάδι στον τρούλο της εκκλησίας.
Στις 2 Ιουλίου στην Πόλη εορταζόταν παραδοσιακά η εναπόθεση της Αγίας Εσθήτας της Θεοτόκου στην Παναγιά των Βλαχερνών, την επιλεγόμενη και Παναγιά Βουλιάχτρα… Απ’ αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν.

Αντώνης Παπαδόπουλος


πηγή

Το Ισλάμ και η «μαύρη τρύπα της ιστορίας»

Η νεοταξίτικη εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» προσφέρε αυτό το Σαββατοκύριακο στους αναγνώστες της ένα βιβλίο για το Ισλάμ, προκειμένου να υπάρξει η «αποκάλυψή» του «μέσα από τη διεισδυτική μάτια του πεφωτισμένου Ηγέτη της Ορθοδοξίας, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου.» Μια πρώτη ματιά όμως στον Α΄τόμο και έχοντας παραδίπλα τον χάρτη της ισλαμικής επέκτασης μέχρι το 1500 μ.Χ. αρκεί για να τεθούν τα ερωτήματα :

• Ήταν οι Σταυροφορίες δύο αιώνων μια από ιστορικής άποψης «νόμιμη» και αναμενόμενη αντίδραση της χριστιανικής Δύσης και μια «απάντηση» στην προηγηθείσα για σχεδόν 470 χρόνια ισλαμική επιθετικότητα (632 – 1099 μ. Χ) ;

• Αρκούν η βαναυσότητα και οι ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των Σταυροφόρων, που εξακολουθούν να λειτουργούν σαν αξεπέραστα «αισθήματα ενοχής» της δυτικής χριστιανοσύνης, να μετατρέπουν τον αιματοβαμμένο ισλαμικό ιμπεριαλισμό από την Ινδία και τη Δυτική Κίνα μέχρι την Ισπανία και το Μαλί σε «μαύρη τρύπα της ιστορίας» που παραμένει για κάποιους λόγους άγνωστη;

• Θα μπορούσαν οι Άραβες, οι Μαυριτανοί, οι Σελτζούκοι ή Οθωμανοί Τούρκοι να καταλάβουν τόσες χώρες (χριστιανικές, ινδουιστικές, ζωροαστρικές, βουδιστικές) χωρίς την κινητήρια επεκτατική ιδεολογία του Ισλάμ και το καλοτροχισμένο μαχαίρι της τζιχάντ; Πόσες δεκάδες εκατομμύρια «άπιστοι» σφαγιάστηκαν, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα ή αλλαξοπίστησαν βιαίως ; Κάποιοι μιλούν έως και 250 εκατομμύρια.

Μπορούν αυτά (και πολλά άλλα ακόμη) να σκεπαστούν τόσο εύκολα με γενικολογίες, ωραιοποιήσεις και συνεχείς εξωραϊσμούς ;

Και το κυριότερο, μετά την πρώτη (Άραβες και Μαυριτανοί) και δεύτερη φάση (Τούρκοι και Τάταροι) του ισλαμικού επεκτατισμού, βρισκόμαστε τώρα στην έναρξη της τρίτης φάσης μέσω της μαζικής μετανάστευσης και της τρομοκρατίας από φανατικούς ισλαμιστές;

Τη μέρα της Πεντηκοστής,
τη νύχτα της γονατιστής
πάν’ οι ψυχές και κάθονται
βουβές στα περιβόλια.
Τρυπώνουν στις κρυφές γωνιές
μαζί με τις αράχνες
και μας κοιτούν αμίλητες
αθώρητες και μόνες. Τη μέρα της Πεντηκοστής,
τη νύχτα της γονατιστής
πάν’ οι ψυχές και κρέμονται
στα ρούχα και στο φράχτη.
Φωλιάζουν στο καλό κρασί
και στο παλιό πυθάρι
γεμίζουν τις ραγισματιές
κι ανοίγουν τους φεγγίτες. Τη μέρα της Πεντηκοστής,
τη νύχτα της γονατιστής
μη κόψετε ξερό κλαρί
ούτε χλωρό βλαστάρι.
Μη μάσετε τ’ ασπρόρουχα
και διώξετε τσ’ αράχνες
μην πίνετε γλυκό κρασί
και φοβηθούν και φύγουν.

πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *