ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ… ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗ!

4.57/5 (14)

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2015-12-12-6-30-52-%ce%bc-%ce%bcΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μπορεί κάποιοι Κύπριοι να στεναχωρηθούν για αυτά που γράφω, αλλά το θέμα της Κύπρου δεν άπτεται μόνο των Κυπρίων αλλά όλου του Ελληνισμού και ακόμα όλης της ευρύτερης περιοχής, όπου πολύ σημαντικά θέματα είναι σε εξέλιξη και η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παρασκηνιακού ενεργειακού πολέμου.

812d408beae365f87f63a2a35fde52ee

Με ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος-αρθρογράφος ,Yalçın Bayer, με τον τίτλο, «Kıbrıs ı sahipleniyoruz», προδιαγράφει με λίγα λόγια τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς θεώρει αυτό που θεωρούν και στην Άγκυρα γενικότερα, ότι η Κύπρος είναι το τουρκικό τσιφλίκι και ότι αυτό θα παγιωθεί και θα νομιμοποιηθεί στην διάσκεψη της Γενεύης στις 9-11 Ιανουαρίου.

Είναι πολύ τραγικό πως στην δεδομένη συγκύρια βρίσκεται ένας πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχε εξαπατήσει τον κυπριακό λαό στην μεγάλη οικονομική κρίση, ενώ κυβερνά υπό την επήρεια του αλκοόλ, καθώς έχει εμφανιστεί συχνά να μιλά με ένα ύφος ανθρώπου που δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης του.

Είναι χαρακτηριστικό εδώ να τονίσουμε πως ο μητροπολίτης της Πάφου, ο Γεώργιος, ένας κατά τα άλλα μετριοπαθής εκκλησιαστικός ηγέτης της Κύπρου που σπάνια βγαίνει στην δημοσιότητα, κατηγόρησε ανοιχτά τον Ανασταστιάδη ότι καθοδηγεί την Κύπρο υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Αλλά στο άρθρο του Yalçın Bayer της Hürriyet μαθαίνουμε και άλλα πολύ «ωραία» για τις τουρκικές απόψεις για το Κυπριακό, όπως ότι η Τουρκία διεκδικεί με τα περίφημα tapu μεγάλες εκτάσεις που ήδη βρίσκονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ και στο θέμα των εποίκων θα είναι ανένδοτη, δηλαδή θα επιμένει στην παραμονή όσο ήδη διαβιούν στα κατεχόμενα, δηλαδή στην πλήρη αλλοίωση της δημογραφίας της Νήσου.

yalcin_bayer

Όσον αφορά τον κατοχικό στρατό, είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, του Hüseyın Özgürgün, ότι αποκλείεται και τώρα αλλά και στο μέλλον καμία αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων που εγγυώνται την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής πλευράς. Με λίγα λόγια η κατοχή θα συνεχιστεί με το παράδοξο να κατέχεται από ξένη δύναμη έδαφος κράτους, που υποτίθεται ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι άλλο θα ακούσουμε ?

Μπορεί κάποιοι στην Κύπρο να επιθυμούν διακαώς την ένωση της Νήσου. Αν όμως αύριο ξυπνήσουν και αντί να είναι πολίτες ενός ανεξάρτητου, κυριάρχου κράτους, με τεράστια ενεργειακά αποθέματα, βρεθούν σε μια ερμαφρόδιτη κρατική οντότητα με την βαριά σκιά της Τουρκίας, τότε θα είναι πολύ αργά.

Θα είναι αργά και για αυτούς, αλλά κυρίως για τον συνολικό Ελληνισμό που θα μετρά ακόμα μια μεγάλη στρατηγική ήττα.

Εμείς όλοι που αγωνιστήκαμε το 2004 κατά του σχεδίου Ανάν, θα πρέπει και τώρα να είμαστε παρόντες κατά του μοιραίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Πολύ αξιόλογα τα αρθρα σας…ευχαριστουμε για την ενημερωση…
    το μποϊ του Τάσσου Παπαδόπουλου κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει ουτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα…
    χασαμε ενα ικανοτατο και παναξιο ηγέτη και κοντεύουμε να τουρκέψουμε, Θεός φυλάξοι…(και μια μικρή διόρθωση ο Μητροπολίτης Πάφου λέγεται Γεώργιος, ο Μόρφου είναι ο Νεόφυτος)

  1. 5 Ιαν. 2017

    […] Είναι πολύ τραγικό πως στην δεδομένη συγκύρια βρίσκεται ένας πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχε εξαπατήσει τον κυπριακό λαό στην μεγάλη οικονομική κρίση, ενώ κυβερνά υπό την επήρεια του αλκοόλ, καθώς έχει εμφανιστεί συχνά να μιλά με ένα ύφος ανθρώπου που δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης του. Είναι χαρακτηριστικό εδώ να τονίσουμε πως ο μητροπολίτης της Πάφου, ο Νεόφυτος, ένας κατά τα άλλα μετριοπαθής εκκλησιαστικός ηγέτης της Κύπρου που σπάνια βγαίνει στην δημοσιότητα, κατηγόρησε ανοιχτά τον Ανασταστιάδη ότι καθοδηγεί την Κύπρο υπό την επήρεια του αλκοόλ. Αλλά στο άρθρο του Yalçın Bayer της Hürriyet μαθαίνουμε και άλλα πολύ «ωραία» για τις τουρκικές απόψεις για το Κυπριακό, όπως ότι η Τουρκία διεκδικεί με τα περίφημα tapu μεγάλες εκτάσεις που ήδη βρίσκονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ και στο θέμα των εποίκων θα είναι ανένδοτη, δηλαδή θα επιμένει στην παραμονή όσο ήδη διαβιούν στα κατεχόμενα, δηλαδή στην πλήρη αλλοίωση της δημογραφίας της Νήσου. Όσον αφορά τον κατοχικό στρατό, είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, του Hüseyın Özgürgün, ότι αποκλείεται και τώρα αλλά και στο μέλλον καμία αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων που εγγυώνται την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής πλευράς. Με λίγα λόγια η κατοχή θα συνεχιστεί με το παράδοξο να κατέχεται από ξένη δύναμη έδαφος κράτους, που υποτίθεται ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι άλλο θα ακούσουμε ? Μπορεί κάποιοι στην Κύπρο να επιθυμούν διακαώς την ένωση της Νήσου. Αν όμως αύριο ξυπνήσουν και αντί να είναι πολίτες ενός ανεξάρτητου, κυριάρχου κράτους, με τεράστια ενεργειακά αποθέματα, βρεθούν σε μια ερμαφρόδιτη κρατική οντότητα με την βαριά σκιά της Τουρκίας, τότε θα είναι πολύ αργά. Θα είναι αργά και για αυτούς, αλλά κυρίως για τον συνολικό Ελληνισμό που θα μετρά ακόμα μια μεγάλη στρατηγική ήττα. Εμείς όλοι που αγωνιστήκαμε το 2004 κατά του σχεδίου Ανάν, θα πρέπει και τώρα να είμαστε παρόντες κατά του μοιραίου. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *