ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ COVID ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ

5/5 (10)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει επειγόντως έναν κανονισμό για τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος. Εκτός από το επιχείρημα της «κλιματικής αλλαγής» που έχει ήδη προβληθεί, υπάρχει τώρα ο κορωναϊός, ο οποίος δικαιολογεί τα πάντα. Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ, την Κύπρια Στέλλα Κυριακίδη, η τελευταία έρευνα «εμπειρογνωμόνων» δείχνει προηγουμένως αδιανόητους τρόπους εξάπλωσης του ιού.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/SPEECH_21_2328

Frans Timmermans, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για το Πράσινο Σύμφωνο για την Κλιματική Αλλαγή, σήκωσε τους αντίχειρές του και επεσήμανε ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος – ή ακόμη και η απαγόρευσή της – ήταν «Ένα σημαντικό βήμα» στη συμβολή της ΕΕ σε αυτό που αποκαλούν «αειφορία». «Οι Ευρωπαίοι τρώνε πάρα πολύ κρέας», λέει ο Ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης, παίρνοντας την πρόταση του Ρέιμοντ Μπάρε («Οι Γάλλοι τρώνε πάρα πολύ σοκολάτα»), ο Γάλλος πρωθυπουργός που αντιτάχθηκε σε εκείνους που αντιτάχθηκαν στην πολιτική «μέτρα λιτότητας. Καθώς οι περικοπές κλήθηκαν τότε, αντιστάθηκαν.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις με τυπογραφεία  και εταιρείες εφοδιαστικής για την παραγωγή κάρτας σιτηρεσίου κρέατος, αν και υπάρχουν πιο σύγχρονες, ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις, όπως η πρόσφατα εγκεκριμένη «κάρτα covid». Το κρέας δεν είναι τόσο καλό όσο πιστεύουν οι λάτρεις του κρέατος και, όπως έχει δείξει πέρυσι, οι Βρυξέλλες ενδιαφέρονται για την υγεία μας. Προτιμούν να τρώμε έντομα και σκουλήκια. Αυτό έχει επίσης εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Τα αποξηραμένα κίτρινα σκουλήκια είναι μια υψηλή πηγή πρωτεϊνών που προωθεί τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα διατροφής», λέει οι Βρυξέλλες (*). Επιπλέον, υπάρχουν 11 εφαρμογές για την εμπορία εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση υπό έρευνα από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων).

Πρέπει να «προχωρήσουμε σε μια υγιεινή και βιώσιμη διατροφή», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επίσημη δήλωση. Μερικές φορές η κατανάλωση εντόμων δικαιολογείται για λόγους υγείας, μερικές φορές για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό που δεν θα αναγνωρίσει ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι στο μέλλον θα αναγκαστούμε να τρώμε έντομα και σκουλήκια γιατί ούτε ο μισθός μας ούτε η σύνταξή μας θα είναι αρκετοί για μια μπριζόλα και πατάτες. Το έχουμε ήδη δει, αλλά θα το ξαναδούμε: υπάρχουν ήδη κάρτες πείνας, λιμού και σιτηρέσιο.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *