ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ

5/5 (4)

«Το θέατρο έχει πολλές πράξεις και μοιάζει πολύ με αρχαία τραγωδία. Εκεί ο Θείος Νόμος επικρατούσε του ανθρώπινου και το μήνυμα ήταν η Θεία ανάγκη ενότητας των Ελλήνων. Αιώνες μετά η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους εχθρούς μας από την εσωτερική προδοσία. Αν δεν καταλάβουμε τα μηνύματα της ιστορίας μας, θα εξακολουθήσουμε να ζούμε στην ύβρη και στην σύγχρονη τραγωδία του έθνους μας».

Η κυβέρνηση που θα βγει από αυτές τις εκλογές, αυτοδύναμη ή μη, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί τα νομοσχέδια που θα της επιβληθούν, αλλά και οι εθνικές προκλήσεις θα είναι δυσβάστακτες.

Είναι αστείο να αναγγέλλουν οικονομικά μέτρα όπως μείωση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αφορολόγητου κλπ, αφού ακόμα και για τις ανάσες μας πρέπει να παίρνουμε την άδεια από τις Βρυξέλες Και τώρα με την νέα πολύ πιο αυστηρή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταλάβουμε ακόμα πιο καλά τι εστί…«εταίροι» μας. Όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι για να γελά ο κάθε πικραμένος.

Η δήλωση του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα κάνει εκλογές τον Αύγουστο είναι μπλόφα και έγινε καθόρα για να εκβιάσει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους να μην πάνε στα μπάνια αλλά να πάνε να ψηφήσουν Νέα Δημοκρατία γιατί σε πολλούς έχει επικρατήσει από τις δημοσκοπήσεις εφησυχασμός.

Αποκλείεται με πρωτοβουλία του να πάμε πάλι σε πρόωρες εκλογές, έστω και αν δεν έχει αυτοδυναμία, γιατί θα ξέρει ότι αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την πολιτική του καριέρα και θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να προσεταιριστεί τους πρόθυμους από το ΚΙΝΑΛ και μάλλον και από άλλα πρόθυμα, (τύπου Καμένου ), κόμματα. Άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος, ότι και με αυτοδυναμία θα κάνει κυβέρνηση συνεργασίας λόγω «αναγκών».

Αλλά το πιο χαρακτηριστικό σε αυτές τις εκλογές είναι ότι για άλλη μια φορά ένα εκλογικό σώμα σαν κοπάδι προβάτων θα ξαναπάει στην σφαγή και οι επιτήδειοι θα τρίβουν πάλι τα χέρια τους στα ερείπια της Ελλάδας

Ως πότε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *