ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

FotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Άλλη μια εντυπωσιακή είδηση που μας δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο ασταθές, εύφλεκτο και ηφαιστειώδες είναι το εσωτερικό τοπίο στην γειτονική χώρα την Τουρκία, έρχεται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο και αυτή την φορά αφορά τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, απόπειρες δηλητηριάσεως του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, έχουν γίνει στο παρελθόν και όπως φαίνεται συνεχίζονται καΙ τώρα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μια έντονη φοβία στον Τούρκο πρόεδρο και όπως αναφέρεται έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα ελέγχου των φαγητών που σερβίρονται στο προεδρικό μέγαρο και για τα οποία υπάρχουν ειδικοί δοκιμαστές πριν φτάσουν στο τραπέζι του Τούρκου πρόεδρου. Αυτό μας θυμίζει την εποχή των Οθωμανών σουλτάνων   που είχαν μονίμους δοκιμαστές φαγητών στα παλάτια τους καθώς ζούσαν κάτω από τον μόνιμο φόβο της δηλητηριάσεως τους από άλλους διεκδικητές του θρόνου.

Σύμφωνα με Cumhuriyet, ο φόβος αυτός ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα δηλητηριάσεως κατατρέχει τον Ερντογάν και σε κάθε του βήμα εκτός τουρκικής πρωτεύουσας. Έτσι όταν αυτές τις μέρες ήρθε στην Σμύρνη έφερε και μαζί του… ειδικά γεύματα που είχαν πρώτα ελεγχτεί στην Άγκυρα έτσι ώστε να είναι σίγουρος για… κάθε «ενδεχόμενο». Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκπληξη και δυσφορία σε όσους παραβρεθήκαν στο τραπέζι μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο και «άναψε» τις συζητήσεις για το ποιοί προσπαθούν να τον δηλητηριάσουν και για ποιον λόγο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, είχε μαζί του και ειδικά επιλεγμένα γκαρσόνια που σερβίρισαν, ενώ τον συνόδευαν και οι μόνιμοι δοκιμαστές του για όλες τις πιθανές «περιπτώσεις». Στην επίσκεψη του που έκανε στην Σμύρνη όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Aziz Kocaoglu και τον νομάρχη Mustafa Toprak, προκάλεσε επίσης εντύπωση τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν επιβληθεί από τις εδικές δυνάμεις αναστατώνοντας την καθημερινή ηρεμία της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αποκαλυπτικά τουρκικά δημοσιεύματα στο παρελθόν έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δυο απόπειρες δολοφονίας του Ερντογάν, η πρώτη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 στην Κωνσταντινούπολη και η δεύτερη λίγες μέρες μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2013 πάλι στην Κωνσταντινούπολη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *