ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΠΟ ΤΟ 2001 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πραγματικά πολύ εντυπωσιακή αποκάλυψη έκανε η Τουρκάλα πολίτικος και αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος, İYİ partı, η Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση για το προσφυγικό ότι η Τουρκία είχε καταστρώσει σχέδια από το 2001 πως θα χειριστεί το ζήτημα και φυσικά πως θα προωθηθούν όλοι αυτοί προς την Δύση, δηλαδή προς…την Ελλάδα!

Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, γιατί η Μεράλ Άσενέρ δεν είναι κάποια τυχαία πολιτικός. Είχε διατελέσει την δεκαετία του ενενήντα υπουργός Εσωτερικών επί κυβερνήσεως Ταντσού Τσιλέρ, (των Ιμίων), στη συνέχεια προσχώρησε στο εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί από το οποίο όταν συντάχτηκε με τον Ερντογάν αποχώρησε και ίδρυσε το δικό της κόμμα.

Όπως έγινε γνωστό, σε δημόσια εκδήλωση του κόμματος της στο Πολιτιστικό Κέντρο Nazim Hikmet στην Άγκυρα, η Μεράλ Άκσενερ δήλωσε πως τα σχέδια για την αντιμετώπιση του θέματος των προσφύγων από την Συρία και από αλλού, είχαν καταστρωθεί ήδη από το 2001 όταν είχαν αρχίσει από τότε τα κύματα της μετακίνησης των πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική προς την Τουρκία και στη συνέχεια προς την Δύση.

Οι αποκαλύψεις αυτές της Τουρκάλας εθνικίστριας πολιτικού δημιουργούν πολλά και κρίσιμα ερωτήματα για τις εξελίξεις σχετικά με τους παράνομους μετανάστες και τους προσφυγές τα τελευταία χρόνια και αποκαλύπτεται ότι όλα γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου από τουρκικής πλευράς.

Έτσι σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα θα επαληθευτεί αυτό που έλεγε ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, την δεκαετία του ενενήντα, ο Τουργκούτ Οζάλ, ότι «την Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουμε για να την καταλάβουμε, θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στα χέρια μας».

Εμείς, μέσα στην αποχαυνωτική νιρβάνα μας τι δεν καταλαβαίνουμε ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. απο την δεκαετια του 80 με τον οζαλ πρωθυπουργο εχουν τα ιδια σχεδια οι τουρκαλαδες , τωρα βρηκαν τουσ προθυμουσ προδοτεσ απο την ρατσα τουσ & τα υλοποιουν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *