ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ «ΚΟΡΩΝΕΣ» ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ GÖLCÜK

5/5 (9)

Σε αιφνιδιαστική έκτακτη επιθεώρηση του τουρκικού ναύσταθμου του Gölcük, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, προέβηκε το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Στην επιθεώρηση αυτή ο Τούρκος στρατηγός δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλλει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Χουλουσί Ακάρ στέλνοντας μήνυμα προς την Ελλάδα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Για αυτό και πρέπει να ληφθούν με αποφασιστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Και θα συνεχιστεί και στο εξής με την ίδια αποφασιστικότητα η λήψη των απαραίτητων μέτρων».

Παράλληλα δε τόνισε ότι θα ήθελαν τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, προσθέτοντας ότι επέδειξαν κάθε καλή πρόθεση και προσπάθεια για να είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας (;;;)

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *