ΑΝ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ «ΠΑΕΙ» ΚΑΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΑ ;;;

4.83/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έχετε σκεφτεί αν ξεσπάσει στην Τουρκία σε μια διαδικασία αποσταθεροποίησης και διάσπασης ένας εμφύλιος κατά τα μεταφερόμενα πρότυπα της Συρίας τι πρόκειται να γίνει, τι κυρίως συνέπειες θα έχει στην χώρα μας που πέρα από τα ζεϊμπέκικα και τα κόκκινα τριαντάφυλλα τα τελευταία χρόνια άρχισε να προσγειώνεται κάπως ανώμαλα στην πραγματικότητα ;

Εκεί υπάρχουν εκρηκτικές αντιθέσεις που κρατούνται από μια κλωστή πολύ εύθραυστης ισορροπίας. Δυτικοί κατά Ανατολικών, Κεμαλικοί κατά Ισλαμιστών, Φετουλαχιστές κατά Ερντογανικών, Αλεβίτες κατά Σουνιτών, Μειονοτικοί κατά Καθεστωτικών και το πάντα εκρηκτικό κουρδικό πρόβλημα. Αρκεί μία σπίθα που θα μεταδοθεί από τα νότια. «Περίεργο» είναι πως οι φήμες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τελευταία.

Σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, επικαλούμενη μια εδική ραδιοφωνική εκπομπή-έρευνα του κρατικού ραδιοσταθμού της Minneapolis των ΗΠΑ, αναλύει τις επιπτώσεις από την προοπτική να ξεσπάσει στην Τουρκία ένας εμφύλιος τύπου Συρίας το 2020, σε μια διαδικασία αποσταθεροποίησης και διαμελισμού που για πολλούς έχει ήδη αρχίσει. Εμάς, εκείνο που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι τι συνέπειες θα έχει μια τέτοια εξέλιξη στην χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπών με το αποκαλυπτικό αυτό άρθρο, η Τουρκία με πληθυσμό 72 εκατομμύρια στο ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου που θα την οδηγήσει σε διάσπαση σε άμεση φάση περίπου ένα εκατομμύριο θα χάσουν την ζωή τους. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως όπως αναφέρεται, περίπου… 36 εκατομμύρια Τούρκοι θα προσπαθήσουν να φύγουν από την χώρα με κατεύθυνση την Ευρώπη και με πρώτο σταθμό φυσικά την Ελλάδα, που φαντάζει σαν ένα «όμορφο» ξέφραγο αμπέλι.

Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

Türkiye yi bekleyen tehlike İç Savaş= Αναμενόμενος κίνδυνος για την Τουρκία Εσωτερικός πόλεμος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *