ΑΝ ΛΕΜΕ ΚΟΥΡΔΟΣ, ΛΕΜΕ ΛΑΖΟΣ, ΡΩΜΙΟΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΣ, ΠΟΜΑΚΟΣ, ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ, ΑΛΒΑΝΟΣ, ΒΟΣΝΙΟΣ ΚΛΠ,ΤΟΤΕ…ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ;;;

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε ομολογήσει για την τουρκική ταυτότητα ότι, «αν αρχίσουμε να δεχόμαστε την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας τότε δεν θα μείνει…κανένας Τούρκος!»

Η πρωτοφανής αυτή ομολογία του τότε πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ομολογούσε πως, αν ο Κούρδος αναγνωριστεί σαν Κούρδος, ο Λαζός αναγνωριστεί σαν Λαζός, ο Ρωμιός αναγνωριστεί σαν Ρωμιός, ο Αρμένιος αναγνωριστεί σαν Αρμένιος, ο Πομάκος αναγνωριστεί σαν Πομάκος, ο Τσετσένος αναγνωριστεί σαν Τσετσένος, ο Τσερκέζος αναγνωριστεί σαν Τσερκέζος, ο Γεωργιανός αναγνωριστεί σαν Γεωργιανός, ο Αλβανός αναγνωριστεί σαν Αλβανός, ο Βόσνιος αναγνωριστεί σαν Βόσνιος, τότε… ποιος είναι Τούρκος ;;;

Στην περίπτωση αυτή δεν… μένει κανένας Τούρκος!!!

Και να σκεφτεί κάνεις ότι η ανεπανάληπτη αυτή ομολογία ενός τόσο επίσημου προσώπου, δεν έθιγε το τεράστιο πρόβλημα των κρυπτοχριστιανών και της απόκρυψης από τον φόβο της αντίδρασης του τουρκικού καθεστώτος, της πραγματικής ταυτότητας εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της σημερινής Τουρκίας.

Το πρόβλημα υπάρχει και είναι τεράστιο όσο και αν πολλοί και στις δυο πλευρές του Αιγαίου δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Αλέξανδρος Ιορδανίδης Για τους Τούρκους ο Κούρδος ήταν ο κακός!!! όποιος λαός δεν τους αρεσε τον παρομοίαζαν με Κούρδο.. Στην Ουσία οι Κούρδοι ήταν φιλήσυχος λαός. Οι χριστιανοί και οι άλλοι λαοί δεν είχαν προβλήματα από τους Κούρδους σουλτάνους. Αυτοί που δημιούργησαν προβλήματα ήταν οι Οθωμανοί σουλτάνοι. Ως το 1100 οι Κούδοι και οι Έλληνες Αρμένιοι χριστιανοί ζούσαν μία χαρά. Είχαν της εκκλησίες τους την γλώσσα τους τα ήθη έθιμα τους και συν διασκέδαζαν μαζί. Τα προβλήματα δημιούργησαν μετά που εμφανίστηκαν οι Οθωμανοί Τούρκοι. Όσο για τους Λάζους κύριε Χειλιδάκη δεν έχουν καμιά σχέση με τους Κούρδους. Είναι γεωργιανοί Απόγονοι της Βασίλισσας Θάμαρ, οι οποίοι ζούσαν στον Πόντο, συγκατοικώντας με τον ποντιακό λαό έμαθαν το ποντιακό γλωσσικό ιδίωμα και καποιοι αφομοιώθηκαν με τους Ποντίους Ελληνες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *