ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου Ταιγίπ Ερντογάν, όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ, είχε σαν θέμα συζητήσεων την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και το πιο ενδιαφέρων, οι δυο ηγέτες, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. Δηλαδή με λίγα λόγια η κ Μέρκελ φρόντισε να προχωρήσει η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υφίσταται όλη αυτή την τουρκική προκλητικότητα.

Είναι γνωστό πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα άγεται και φέρεται, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια με την γνωστή…ιερή οικογένεια, στο γερμανικό άρμα εξουσίας.

Αυτό το έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα πολύ ακριβά, με την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και τώρα με την μειοδοτική πολιτική στα εθνικά μας θέματα.

Οι σχέσεις αυτής της ιερής οικογένειας με τον γερμανικό παράγοντα από τον πατριάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι σήμερα, σημαδευόταν από σκάνδαλα, με κορυφαίο το σκάνδαλο της Siemens που στοίχiσε πολλά εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία και για το οποίο κάνεις δεν πλήρωσε ποτέ.

Σήμερα φαίνεται για άλλη μια φορά η καταστροφική προσκόλληση της χώρας λόγω των ιδιοτελών συμφερόντων της οικογένειας αυτής στο γερμανικό άρμα.

Η τωρινή στόχευση της γερμανικής προεδρίας της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να οδηγηθούν Ελλάδα και Τουρκία σε διάλογο επί όλων των θεμάτων, δηλαδή με λίγα λόγια σε διάλογο της εθνικής κυριαρχίας μας με την Τουρκία και με την κηδεμονία της κ Μερκελ, παραδοσιακή φιλότουρκη.

Αν αποδεχτούμε αυτή την γερμανική φόρμουλα διαλόγου, τότε θα φτάσουμε στο έσχατο σημείο να ξεπουλήσουμε την εθνική μας κυριαρχία χάριν της ιερής οικογένειας και των στενών σχέσεων της με την Γερμανία.

Ποιοι είναι έτοιμοι θα αποδεχτούν αυτή την ζοφερή προοπτική για τα εθνικά μας συμφέρονται ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *