ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (Βίντεο)

5/5 (1)

849463109_orig

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία ανθρώπινης συμπόνιας που προβάλλεται στα παρακάτω βίντεο μας δίνει κυριολεκτικά μαθήματα ανθρωπισμού στη σύγχρονη κοινωνία μας που η Νέα Τάξη την έχει απομακρύνει από τις βασικές αρχές του χριστιανισμού και την έχει κάνει αναίσθητη, καταναλωτικό τέρας.

Ένα φτωχό μικρό παιδάκι έκλεψε κάποια φάρμακα για την μητέρα του (μας θυμίζει τους «Άθλιους» του Victor Hugo) και ευτυχώς έπεσε σε κάποιον πονόψυχο καταστηματάρχη που πλήρωσε για τα έξοδα του παιδιού παρά τη δική του φτώχεια για να σώσει το παιδί. Ο ίδιος συνήθισε να δίνει ελεημοσύνες σε φτωχούς και αδύναμους.

6af6fae503a64d1f49ab70dd73f10413

Μετά από χρόνια όμως έπεσε κάτω από καρδιακή προσβολή. Στο νοσοκομείο που τον πήγαν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους γιατρούς. Τότε η αποθέωση της συμπόνιας, ο γιατρός που τον περιέθαλψε πλήρωσε όλη τη νοσηλεία του φτωχού βιοπαλαιστή. Ο γιατρός αυτός ήταν το παιδάκι που κάποτε το είχε σώσει πληρώνοντας τα φάρμακα που είχε κλέψει για την μητέρα του. Μάθημα στη δική μας κοινωνία.

Πόσο καλύτερα θα ήμασταν αν μπορούσαμε να συναισθανόμασταν τον πόνο του αλλουνού.

 

Heart Touching Short Films from Thailand

 

 

[Phim ngắn] Ăn Mày (OFFICIAL SHORT FILM)

 

 

every child should watch this & You Too Will Cry After Watching This 200%

 

 

 

Β Κορ. 5,7 Διότι την παρούσαν ζωήν την διερχόμεθα με πίστιν, χωρίς και να βλέπωμεν με τρόπον αισθητόν κατά πρόσωπον τον Κυριον.

Ματθ. 9,35 Και περιώδευε ο Ιησούς όλας τας πόλεις και τα χωρία διδάσκων εις τας συναγωγάς αυτών και κηρύσσων το χαρμόσυνον άγγελμα της βασιλείας των ουρανών και θεραπεύων κάθε ασθένειαν και κάθε καχεξίαν μεταξύ του λαού.

Ματθ. 9,36 Οταν δε είδε τα πλήθη του λαού, ησθάνθη ευσπλαγχνίαν και πόνον δι’ αυτούς, διότι ήσαν αποκαμωμένοι πνευματικώς και παραπεταμένοι, σαν πρόββατα που δεν είχαν ποιμένα.

Ματθ. 9,37 Τοτε λέγει στους μαθητάς του• “ο μεν θερισμός είναι πολύς (πολλοί δηλαδή είναι εκείνοι που έχουν την ανάγκην και την διάθεσιν να δεχθούν τα λόγια της σωτηρίας) αλλά οι πνευματικοί εργάται είναι ολίγοι.

Ματθ. 9,38 Παρακαλέστε λοιπόν τον Κυριον του θερισμού, να στείλη εργάτας στον θερισμόν αυτού”.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *