ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

pasaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με προκλητικά δημοσιεύματα που συνοδεύονται από προκλητικούς χάρτες που δείχνουν την νήσο του Πασά, (Paşa),  ανατολικά των Οινουσσών, (Koyun), να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια, οι Τούρκοι ανεβάζουν την ένταση αδιαφορώντας για την μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση.

5724ea35c03c0e6758615343

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τουρκική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την αναγγελθείσα ελληνική «πρόκληση», να προσγειωθεί στην νήσο του Πασά ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας συνοδευόμενος από στρατιωτικό ελικόπτερο και την εγκαταστάτη ση νήσο αυτή μόνιμης ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η ελληνική πλευρά προκαλεί συνεχώς αμφισβητώντας την τουρκική κυριαρχία στο σύμπλεγμα των Οινουσσών και δημοσιεύουν και κάποιους «διαλόγους» μεταξύ των πλοίων της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής όπου οι Τούρκοι προειδοποιούν τους Έλληνες να αποχωρήσουν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η κατάσταση όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια και αυτό θα πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς γιατί οι διαθέσεις της άλλης πλευράς είναι τελείως απρόβλεπτες και από την άλλη δεν επιτρέπεται να υπάρξει καμία υποχώρηση να θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Η αποφασιστικότητα είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν καλά οι «σύμμαχοι» μας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *