ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ «ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ» ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ;;;

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ όλη η προσοχή μας στην θανατηφόρο επιδημία μήπως…κάτι μαγειρεύουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ;

Όταν η Τουρκία προκαλεί μια κρίση, την κρίση αυτή την έχει προγραμματίσει και την έχει σχεδιάζει πριν από καιρό. Εξαίρεση ήταν η κρίση των Ιμίων το 1996, όταν τότε η τουρκική στρατιωτική ιεραρχία είχε οδηγηθεί από την Τσιλέρ σε μια ανεξέλικτη κρίση.

Στην σημερινή συγκυρία το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει σχεδιάσει μια κρίση στο Αιγαίο για να στρέψει την προσοχή και στο εσωτερικό και εξωτερικό και κυρίως της Αμερικής, προσδοκώντας μια πανωλεθρία της ελληνικής πλευράς, καθώς θεώρει ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε αδυναμία προάσπισης της ακεραιτότητας της.

Όλες οι αναλύσεις δείχνουν ένα πράγμα: Ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προκαλέσει μείζονα κρίση στο Αιγαίου και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Εάν αυτό αλλάξει θα είναι από αστάθμητους παράγοντες. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει στην Τουρκία σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Άλλη μια έρχεται από το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών EastMed και τον συντονιστή του Jonathan Constantine, οι οποίοι βλέπουν αντιπαράθεση με την Τουρκία μέχρι το Πάσχα και εν μέσω της κρίσης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Σημειώνεται ότι «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο βλέπει και η γερμανική εφημερίδα Bild στηρίζοντας αυτό που είχε αποκαλύψει από χτες το μεσημέρι το pronews.gr, ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση με τον κορωνοϊό για να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένοπλη σύρραξη τις δύο χώρες.

Η ανάλυση μάλιστα συμφωνεί με την εκτίμηση του pronews.gr ότι θα υπάρξει παραπλανητική ενέργεια στον Έβρο με κύρια τουρκική ενέργεια στο Αιγαίο. Αναφέρει επίσης κάτι πολύ σημαντικό.

Εκείνο που δεν υπολογίζουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι η απρόοπτη αντίδραση, είτε από ελληνικής πλευράς, αλλά και είτε από βορά καθώς δεν ανέχονται ένα κλείσιμο Στενών λογά θερμού επεισοδίου.

Να είναι σίγουροι ότι το τίμημα τους θα είναι πολύ βαρύ, καθώς θα ξεσηκώσουν όλους τους διεθνείς εμπλεκόμενους που τους την έχουν στημένη στην γωνιά, εναντίον τους, με απροσδόκητο γι αυτούς καταστροφικό τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *