ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

4.86/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ θριαμβολογούν συνεχώς με ειδήσεις όπως ότι ο τούρκικος στρατός παρελαύνει και εξοντώνει τους τρομοκράτες, η κατάσταση παρά την μεγάλη διάφορα δύναμης με τους Κούρδους δεν είναι και τόσο ρόδινη, όπως αναφέρουν Αμερικανοί ανταποκριτές, κυρίως λόγω των αμερικανικών αντιαρματικών που αρχίζουν να χτυπούν τα τουρκικά άρματα μάχης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως εδώ και καιρό η ΜΙΤ είχε ήδη επισημάνει πως μεγάλη διασπορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων μέσω της CIA που έχουν προωθηθεί στην Συρία, βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων και στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν αμερικανικά οπλικά συστήματα που θα προκαλέσουν απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται, αυτή την στιγμή μέσα στην Συρία κυκλοφορούν χιλιάδες αντιαρματικοί αμερικανικοί πύραυλοι τύπου TOW, που μπορούν να κάνουν στάχτη τα τουρκικά τανκς μέσα στην Συρία. Παράλληλα οι Αμερικανοί φρόντισαν να εφοδιάσουν τους Κούρδους με μεγάλες ποσότητας πυραύλων εδάφους αέρος που μπορούν να πλήξουν την τουρκική αεροπορία στην περίπτωση τουρκικής επέμβασης.

Εκτός από αυτά έχουν σκορπιστεί σε συριακό έδαφος μεγάλος αριθμός αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων δημιουργώντας μεγάλη απειλή για τα τουρκικά στρατεύματα.

Ήδη πολλοί προειδοποιούν μέσα στην Τουρκία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βουλιάξει η χώρα σε ένα τουρκικό Βιετνάμ, το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα και με εσωτερικούς επικίνδυνους κλυδωνισμούς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *