ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟ

kabardin BalkarΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εξουδετερώθηκε ένοπλη απόπειρα των Τζιχαντιστών να κάνουν δυναμική εμφάνιση στον ρωσικό βόρειο Καύκασο, καθώς μια αιματηρή σύγκρουση το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, στοίχησε στις παραφυάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου έντεκα νεκρούς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το πρωί της Κυριακής στην ρωσική δημοκρατία του Βορείου Καυκάσου, Kabardin-Balkar, που κατοικείται από μουσουλμάνους που μιλούν μια τουρκική διάλεκτο και κοντά στην πρωτεύουσα της δημοκρατίας, την πόλη Nalçik, σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση με μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Τζιχαντιστών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άτομα της ομάδας.

Η ομάδα αυτή των Τζιχαντιστών που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της σε αυτή την δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει την ονομασία, «Kafkasya Emirliği» και θεωρείται πως είναι ένα παρακλάδι του ISIS που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιπερισπασμό στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Συρία.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται τέτοια κίνηση των Τζιχαντιστών στον βόρειο Καύκασο. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάποιες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν, όπου επίσης κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους κάποιοι εξτρεμιστές ισλαμιστές. Έχουμε και το γνωστό προηγούμενο της Τσετσενίας.

Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σχετίζεται με την πιθανότητα να ανοιχτεί ένα καινούργιο μέτωπο σε μια περιοχή στον βόρειο ρωσικό Καύκασο, όπου εδώ και καιρό προσπαθούν να διεισδύσουν οι Τζιχαντιστές στον μουσουλμανικό πληθυσμό.

Σημειωτέον στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπάρχουν μόνιμες υπόνοιες ότι πίσω από τους ισλαμιστές κινηματίες στην περιοχή βρίσκεται η Τουρκία, που υποδαυλίζει τον τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στο θέμα αυτό αναμένεται η ρωσική «απάντηση’!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *