«ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» Ο…ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

5/5 (2)

Έχει χαρακτηριστεί σαν ο αρχιερέας της διαπλοκής, βαρύνεται από την προδόσια των Ιμίων και από την προδοτική υπόθεση Οτσαλάν και όμως σήμερα μας… κουνά και το δάχτυλο!

Καμία ένδειξη περί διακίνησης μαύρου χρήματος δεν εντόπισε ο έλεγχος της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τον οποίο είχε δοθεί παραγγελία για το άνοιγμα λογαριασμών του οι οποίοι μπήκαν στο μικροσκόπιο της αρμόδιας Αρχής. Έτσι, στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την Αρχή […]

Καμία ένδειξη περί διακίνησης μαύρου χρήματος δεν εντόπισε ο έλεγχος της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τον οποίο είχε δοθεί παραγγελία για το άνοιγμα λογαριασμών του οι οποίοι μπήκαν στο μικροσκόπιο της αρμόδιας Αρχής.

Έτσι, στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ο φάκελος που αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του. Πρόκειται για μία υπόθεση που εχε προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις όταν είχε αποκαλυφθεί από την εφημερίδα » Τα Νέα».

Υπενθυμίζεται ότι υπόθεση διερευνήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε το άνοιγμα των λογαριασμών των προαναφερόμενων πολιτικών προσώπων. Μετά από τον έλεγχο που ακολούθησε ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος.

Η παραγγελία για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών είχε γίνει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η Αρχή είχε ζητήσει συνολικά το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετήθηκε στο σύνολό της καθώς για κανένα από τα, ελεγχόμενα πρόσωπα δεν προέκυψε η παραμικρή σκιά περί μαύρου χρήματος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *