Αεροψεκασμοί και Εμβόλια

5/5 (2)

Αεροψεκασμοί και Εμβόλια – Τι δεν ξέρατε για τα εμβόλια και την Ανθρώπινη- ζωική γεωργία. Οι αεροψεκασμοί των κρυστάλλων μέσω των αεροπλάνων αναπτύχθηκε σε πληθυσμούς Κινέζων και σε Κορεατών κατά τη διάρκεια του Πολέμου της…

Αεροψεκασμοί και Εμβόλια – Τι δεν ξέρατε για τα εμβόλια και την Ανθρώπινη- ζωική γεωργία. Brucella freq 20450 (brucellosis) 1423, 748, 643, 695

Το 1946, η μελλοντική φαρμακευτική czar George Merck θα αναφέρει στην γραμματεία του πολέμου των ΗΠΑ, ότι κατάφερε να εξοπλίσει την τοξίνη που εξάγεται από το βακτήριο Brucella και να την απομονώσει σε μια ακατάλυτη κρυσταλλική μορφή, χρησιμοποιώντας μόνο τα σωματίδια του DNA.

Οι αεροψεκασμοί των κρυστάλλων μέσω των αεροπλάνων αναπτύχθηκε σε πληθυσμούς Κινέζων και σε Κορεατών κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Πολλοί βετεράνοι του πολέμου ανέπτυξαν αργότερα Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ο στρατός αναγνώρισε ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας προκλήθηκε από τον ιό Brucella και κατέβαλε την αποζημίωση στους βετεράνους. Παρά το γεγονός ότι το μυκόπλασμα Brucella μπορεί να παραμείνει αδρανή για δεκαετίες, μπορεί να προκληθεί από τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά στο στρατό των ΗΠΑ από το 1911.

Εκτός από την σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτό το βακτήριο έχει συνδεθεί με μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του AIDS, του καρκίνου, του διαβήτη, του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ και της αρθρίτιδας. Το 2000, ο Δρ Charles Engel του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας δήλωσε ότι το μυκόπλασμα βρουκέλλας ήταν πιθανώς υπεύθυνο για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης καθώς και της ινομυαλγίας.

Σε αντίθεση με το αεροζόλ, τα κουνούπια ελέγχθηκαν ως παράγοντες διασποράς του παθογόνου. Στη δεκαετία του 1950, στο Εργαστήριο του Μπελβίλ , στον Καναδά ανάτρεφαν 100 εκατ. κουνούπια ανά μήνα. Στη συνέχεια αποστέλλονταν στο Πανεπιστήμιο Queens στο Κίνγκστον και σε άλλες εγκαταστάσεις όπου είχαν μολυνθεί με το κρυσταλλικό παράγοντας της νόσου.

Ένα μεγάλο ξέσπασμα χρόνιας κόπωσης αναφέρθηκε το 1957 στο Punta Gorda, της Φλόριντα. Την προηγούμενη εβδομάδα μια τεράστια εισροή κουνουπιών είχε αναφερθεί. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανέφερε ότι 450 άτομα ασθένησαν με χρόνια κόπωση εντός του μήνα. Πολλές τέτοιες δοκιμές έχουν διεξαχθεί σε πολίτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

Ο Δρ Maurice Hilleman, επικεφαλής ιολόγος της Merck, δήλωσε πρόσφατα ότι το παθογόνο Brucella μεταφέρεται πλέον από όλους στη Βόρεια Αμερική και, ενδεχομένως σε όλο τον κόσμο. Το 1993, ο Δρ Shyh-Ching Lo, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο της παθολογίας Ενόπλων Δυνάμεων, πατεντάρισε αρκετά λοιμογόνα στελέχη του μυκοπλάσματος. Δήλωσε στους δικούς του κύκλους ότι προκαλούν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Το Ινστιτούτο σήμερα ανακατασκευάζει την ισπανική γρίπη του 1918, την εισάγει σε σύγχρονες γρίπες για την ενίσχυση της θνησιμότητας της. Η ισπανική γρίπη σκότωσε 675.000 Αμερικανούς στο διάστημα 1918-1919. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν εμβολιασμένοι στρατιώτες. Ο καθένας που γεννήθηκε μετά το 1918 δεν έχει ανοσία στην ισπανική γρίπη.

Από την 9-11 όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό έλεγχο. Σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή, υπάρχει ένα project γνωστό ως «τριφύλλι» που χρησιμοποιεί εγχώριες αερομεταφορές εφοδιασμένες με ειδικές δεξαμενές για να ψεκάζουν τον άμαχο πληθυσμό με μια ποικιλία χημικών ουσιών. Αυτός ο συνταξιούχος επιστήμονας της κυβέρνησης συνεχίζει λέγοντας ότι ανακατασκευασμένες εκδόσεις της γρίπης μπορούν να εισαχθούν σε εμβόλια μαζί με μια πιο ήπια ουσία του εμβολίου προκειμένου να επιβραδύνουν την εξέλιξη στο πιο θανατηφόρο συστατικό του.

Χημικές ουσίες στους αεροψεκασμούς αναφέρονται σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη σύντηξη με κύτταρα του πνεύμονα, εξασφαλίζοντας την ευκολία της διείσδυσης και της μόλυνσης. Οι άνθρωποι θα περάσουν την γρίπη σε άλλους και στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν να πέφτουν σαν τις μύγες. Αυτό θα προκαλέσει πανικό ζήτηση για περισσότερα εμβόλια γρίπης, επιταχύνοντας έτσι τον κύκλο.

Έτσι άτομα που δεν εμβολιάστηκαν θα κατηγορηθούν για τη διάδοση της νόσου.

Το 2002 το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αγόρασε 286 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από τον βρετανικό προμηθευτή Acambis. Η Washington Post ανέφερε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ότι όλο το σύνολο του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να εμβολιαστεί εντός 5 ημερών. Συνακόλουθα, το Τμήμα σύνταξε ένα νόμο, γνωστό ως το μοντέλο έκτακτης ανάγκης της υγείας. Ο νόμος μπορεί να απαιτήσει από οποιοδήποτε άτομο να εμβολιαστεί. Η μη συμμόρφωση του θα θεωρείται κακούργημα.

Η τελευταία θεραπεία θαύμα που προωθείται από το ιατρικό κατεστημένο είναι τα γενετικά εμβόλια. Είναι όπως χαρακτηρίστηκε η τελευταία γραμμή της άμυνας μεταξύ των ανθρώπων και του μυκοπλάσματος. Αλλά ο Δρ Rebecca Carley δηλώνει ότι τα συστατικά του DNA στα εμβόλια αυτά μπορούν να ενσωματωθούν στο DNA μας, που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση όλης (των εμβολιασμένων) της ζωής στη γη.

Τουλάχιστον δύο ντουζίνες μικροβιολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει βίαια κατά τα τελευταία χρόνια. Περιέργως, κάποιοι από αυτούς εργαζόταν στην αλληλουχία του DNA. Ο πιο γνωστός ήταν ο Δρ Ντέιβιντ Κέλι ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2003. Εργαζόταν για την Μοσάντ, ο Kelly ενορχήστρωσε την αποστασία του ρώσου μικροβιολόγου Βλαντιμίρ Pasechnik, ο οποίος εργαζόταν πάνω σε ένα βιολογικό όπλο ικανό να καταστρέψει το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη.

Τον Οκτώβριο του 2004, ο Dmtry Lvov, επικεφαλής της ρωσικού Ινστιτούτου Ιολογίας δήλωσε ότι μέχρι και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της επόμενης πανδημίας. Φαίνεται ότι το ανθρώπινο κοπάδι πρόκειται να θανατωθεί με θεαματικό τρόπο. Για λογικούς λόγους, οι νεκροί μικροβιολόγοι δεν πήγαιναν μαζί με το πρόγραμμα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή σύγχυση, μια έκδοση των New York Times, από τον Ιανουάριο του 2002 αναφέρει ότι είχαν δει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σκόπιμα να αποχαρακτηρίζει εκατοντάδες βιβλία μαγειρικής μικροβιακού πολέμου. Αν και οι πληροφορίες του τραπεζικού λογαριασμού του Lee Harvey Oswald είναι σφραγισμένες για άλλα 50 χρόνια, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πωλούν έγγραφα του βιολογικού πόλεμου σε ερευνητές, μέσω του Διαδικτύου, ακόμη και από το τηλέφωνο.

Η εφημερίδα Times ανέφερε τους κινδύνους των μολυσμένων εμβολίων ήδη από τον Φεβρουάριο του 1962. Αποδεικνύεται ότι τα εμβόλια πολιομυελίτιδας της δεκαετίας του ’50 & ’60 ήταν μολυσμένα με άρρωστο νεφρικό ιστό μαϊμούς, κάτι που ίσως αντιπροσωπεύει την τεράστια έξαρση του καρκίνου στη συνέχεια.

Αλλά τα εμβόλια δεν χρειάζεται να έχουν μολυσμένο ιστό μαϊμούς για να θεωρούνται επικίνδυνα. Ο γιατρός Desk Reference για το 1998 παραθέτει κάποια από τα τοξικά συστατικά του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης, του αργίλιου, της φαινοξυαιθανόλης (αντιψυκτικό) και τα ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα (από έκτρωση εμβρυϊκό ιστό).

Τον Μάιο του 1987, η εφημερίδα Times του Λονδίνου αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι το εμβόλιο κατά της ευλογιάς που χορηγήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποτέλεσε το έναυσμα για το AIDS. 100 εκατομμύρια εμβολιασμένοι Αφρικανοί ήταν σε κίνδυνο. Περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών σημείωσαν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των κρουσμάτων AIDS. Ο Robert Gallo δήλωσε στο άρθρο, εγκρίνοντας τα στοιχεία ότι, «οι ερευνητές του AIDS κρατούν το στόμα τους κλειστό, επειδή πληρώνονται για να το κάνουν»

Το 1992 ο διευθυντής της WHO Ντέιβιντ Heymann ανέφερε ότι «Η προέλευση του AIDS δεν έχει καμία σημασία στην επιστήμη σήμερα»

Η εφημερίδα Times ανέφερε επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο ότι το Σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου συνδέεται με τα εμβόλια. Περισσότεροι από 100.000 βετεράνοι υποφέρουν σήμερα από το σύνδρομο που συρρικνώθηκε το 1991 κατά τη διάρκεια της Καταιγίδα της Ερήμου. 20.000 (σχεδόν όλοι) βετεράνοι, έχουν πεθάνει.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Αρούνα Καϊτά, μια επιστήμονας της φαρμακευτικής και πρύτανης του πανεπιστημίου της Νιγηρίας πήρε δείγματα από το τελευταίο WHO εμβόλιο στην Ινδία για ανάλυση. Σοβαρές προσμείξεις βρέθηκαν συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων της στειρότητας.

Το 1995 η Καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Human Life International κατηγόρησε τον WHO για την προσπάθεια του ελέγχου του πληθυσμού στην Αφρική και αλλού.

Τον Απρίλιο του 2000, η εφημερίδα Observer ανέφερε ότι η φαρμακευτική GlaxoSmithKline χορηγούσε πειράματα σε παιδιά στο ίδρυμα Παιδική ενσάρκωση στη Νέα Υόρκη. Τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων τους δόθηκαν κοκτέιλ πολυφαρμάκων. Ενώ σε άλλα πειράματα, σε μωρά ηλικίας 6 μηνών δόθηκαν διπλές δόσεις του εμβολίου ιλαράς. Περισσότερα από 100 ορφανά και μωρά χρησιμοποιήθηκαν σε 36 πειράματα.

Αυτό το είδος του πειραματισμού συμβαίνει με αυξανόμενη συχνότητα. Πέρυσι, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έλαβε 2.100.000 δολάρια από το αμερικανικό Χημικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή μελετών σε παιδιά από φτωχές οικογένειες στο Duval County, της Florida.

Τα παιδιά πρέπει να εκτίθενται σε μια ποικιλία γνωστών τοξινών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ετών. Η μελέτη θα καθορίσει το πώς οι χημικές ουσίες απορροφώνται, με την κατάποση και την εισπνοή από παιδιά και από βρέφη έως 3 ετών. Για τη συμμετοχή στη μελέτη, οι οικογένειες θα λάβουν $ 970 και ένα μπλουζάκι.

συνεχεια εδω

https://terrapapers.com/aeropsekasmi-ke-emvolia/

Κορόνα: Ποιος έχει δίκαιο;

«Κανένας δὲν εἶναι τόσο τυφλός, ὅσο αὐτός ποὺ δὲν θέλει νὰ βλέπει» Jonathan Swift Κάποιος σχολιαστὴς φαίνεται νὰ παρεξηγήθηκε ὅταν εἶδε ὅτι μερικοὶ άνθρωποι ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ ἐκφέρουν τὴν «δική τους» γνώμη καὶ ὄχι…

Κανένας δὲν εἶναι τόσο τυφλός, ὅσο αὐτός ποὺ δὲν θέλει νὰ βλέπει» Jonathan Swift

Κάποιος σχολιαστὴς φαίνεται νὰ παρεξηγήθηκε ὅταν εἶδε ὅτι μερικοὶ άνθρωποι ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ ἐκφέρουν τὴν «δική τους» γνώμη καὶ ὄχι αὐτὴν τῆς τηλεοράσεως.

Ἔτσι μοῦ έγραψε χωρίς συντακτικό και τονισμό φυσικά: Χ.Δ. «ρε πατερακη να σε κανουμε εκπροσωπο υγειας ρε μεγιστε χαχαχαχαχαχ τι ειδικευεσαι ρε μεγα αλανι και καμαρι των προγονων σου ; τιποτα; εμπορος ; οχι πες μας γτ απορω και με σενα και με το υπολοιπο σουρφετο που νομιζετε πως πιασατε τον παπα απο τα αρχιδια και εχετ δικιο εσεις κι ολοι οι αλλοι οχι».

Ἂν καὶ εἶναι καλὸ νὰ μπορῇ κάποιος νὰ ξεχωρίζῃ τὶς ἔννοιες στὸν γραπτὸ λόγο, κάποιες φορὲς τὸ ὑλικὸ ἀστοχεῖ. Ἔτσι θὰ ἦταν δόκιμο, κάτι δηλαδὴ ποὺ θὰ ἔχῃ δοκιμασθεῖ καὶ ἀποδείξει τὶς ἱκανότητές του, νὰ διαχωρίζῃ τὶς διαθέσεις καὶ προθέσεις ποὺ κατατίθενται καὶ οἱ ὁποῖες ἐκφράζονται στὸν γραπτὸ λόγο, ἀντίστοιχα ὅπως θὰ κάναμε προκειμένου νὰ διαχωρίσουμε ἕνα λῆμμα ἀπὸ ἕνα λεκτικὸ τύπο.

Παρ᾽ ὅ,τι πρόκεινται γιὰ πράγματα ποὺ εἶναι συναφῆ, δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ἴδια ἀλλὰ στὸν λόγο ἐνίοτε δὲν εἶναι καὶ ὅμοια. Ἕνα λῆμμα ὅ,τι λαμβάνεις δηλαδὴ ἀπὸ κάθε λέξη ὡς βασικὸ τύπο, εἶναι καὶ μιὰ περισσότερο ἤ λιγότερο συνειδητὴ διανοητικὴ σύνδεση μὲ τὸν κόσμο μας. Μιὰ ἀναφορὰ σὲ πρόσωπα ἤ πράγματα ποὺ μᾶς περιβάλλουν ἂν τὸ λῆμμα εἶναι οὐσιαστικὸ ἢ ἂν εἶναι ῥῆμα, μιὰ ἀναφορὰ δηλωτικὴ ἐνεργειῶν, πράξεων, καταστάσεων ποὺ κινητοποιοῦν καὶ νοηματοδοτοῦν τὴ ζωὴ μας. Σὲ κάθε λέξη ὅμως ἀντιστοιχοῦν ἕνας ἢ περισσότεροι λεκτικοὶ τύποι – κάτι ποὺ ἀναφέρω διότι ἐπιχειρῶ νὰ παραλληλίσω τὴν πληθώρα τῶν ἐννοιῶν ποὺ μπορεῖ νὰ προκύψουν ἀπὸ ἕνα κείμενο – δηλαδὴ σὲ ἕνα ἁπλὸ οὐσιαστικὸ λῆμμα ἀντιστοιχοῦν περίπου δώδεκα λεκτικοὶ τύποι ποὺ εἶναι οἱ πτώσεις στὸν ἑνικὸ καὶ τὸν πληθυντικό, συμπεριλαμβανομένων τῆς Δοτικῆς, Κλητικῆς κι ἂν ἀξίζεις τὸ ἁλάτι ποὺ τρῶς καὶ τοῦ Δυϊκοῦ ἀριθμοῦ.

Τώρα ἐὰν τὸ λῆμμα ποὺ χρησιμοποιεῖς βάσει τῶν ἀνωτέρῳ εἶναι ῥῆμα, τὸ ὁποῖο ὅπως εἴπαμε δηλώνει ἐκτὸς τῶν ἄλλων ἐνέργεια, κατάσταση, τότε ἴσως πλησιάσει στοὺς ἑκατὸ λεκτικοὺς τύπους. Ὅπως μπορεῖ νὰ εἶναι ἐπίρρημα ἢ ἄκλιτο λῆμμα τὸ ὁποῖο θὰ ἔχῃ μόνο ἕναν λεκτικὸ τύπο. Δηλαδή, διαβάζοντας ἕνα κείμενο οἱ ἔννοιες ποὺ ἀπορρέουν μπορεῖ νὰ κυμαίνονται ἀπὸ μία ἕως μερικὲς δεκάδες μὲ εὐκολία. Αὐτὸ συμβαίνει διότι ἐνῷ προδήλως ὑπάρχει ἀλληλουχία στὶς ἔννοιες καὶ τὶς λέξεις, ἐν τούτοις εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νὰ πραγματοποιοῦμε διαχωρισμοὺς γιὰ νὰ δημιουργήσουμε μία βάση πάνω στὴν ὁποία θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπικοινωνήσουμε ἔτσι ὥστε κάποιος νὰ μὴν παρασύρεται ἢ ἀναλώνεται σὲ ὑποθέσεις τὶς ὁποῖες εὐθὺς ἀμέσως θὰ χρησιμοποιήσῃ σὰν ἐπιχειρηματολογία μὲ συνέπεια νὰ πέσῃ σὲ ἕναν κυκεῶνα ἀλληλεπιδράσεων ποὺ θὰ μοιάζῃ μὲ δύο ἀνθρώπους ποὺ πετᾶνε πατσαβοῦρες ὁ ἕνας στὰ μοῦτρα τοῦ ἄλλου, ἄσκοπα, δεδομένου τοῦ ὅτι ἔχει ἑρμηνεύσει τὶς ἔννοιες ποὺ ἀποδίδονται σύμφωνα μὲ τὴν πνευματική του ἱκανότητα καὶ καλλιέργεια ἡ ὁποία μερικὲς φορὲς νὰ μὴν εἶναι ἀντιστοίχως δόκιμη τῆς περιστάσεως.

Τὸ ὑλικὸ γιὰ τὸ ὁποῖο ἔκανα λόγο παραπάνω εἶναι τὸ ὑλικὸ κομμάτι ποὺ συνήθως, στὰ περισσότερα ἔμβια καὶ κατ᾽ ἐξοχὴν στὰ θηλαστικὰ αὐτοῦ τοῦ πλανήτη βρίσκεται στὸ κεφάλι καὶ λέγεται ἐγκέφαλος. Τὰ θηλαστικὰ στὰ ὁποῖα ἀνήκει βιολογικὰ καὶ ὁ ἄνθρωπος, διαφέρουν ἀπὸ τὰ ὑπόλοιπα δημιουργήματα τῆς φύσεως

Κάποιοι νομίζουν ὅτι ἡ νοημοσύνη εἶναι ἡ κορωνίδα τῆς ἐξελίξεως. Ἐὰν αὐτὸ ἦταν ἀλήθεια τότε θὰ εἴχαμε περισσότερα νοήμονα ὄντα στὸν πλανήτη, ἀλλὰ ὅλοι γνωρίζουμε ὅτι τὸ μοναδικὸ εἶδος ποὺ διαθέτει νοημοσύνη εἴμαστε ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι. Οἱ δεινόσαυροι γιὰ παράδειγμα βρίσκονταν στὴν γῆ γιὰ διακόσια ἑκατομμύρια χρόνια καὶ ἀπ᾽ ὅσο γνωρίζουμε οὔτε ἕνας δεινόσαυρος δὲν ἔγινε νοήμων. Ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι βρισκόμαστε στὴ γῆ γιὰ τοὐλάχιστον ἑκατὸ χιλιάδες χρόνια, μόνο ἕνα πολὺ μικρὸ κλάσμα ἀπὸ τὰ τεσσεράμισυ δισεκατομμύρια χρόνια ποὺ ὑπολογίζεται ὅτι ὑπάρχει ἡ γῆ. Ἀκολούθως φθάνουμε στὸ μᾶλλον καταπληκτικὸ συμπέρασμα ὅτι ἡ νοημοσύνη δὲν εἶναι πραγματικὰ ἀναγκαῖα. Ἡ φύση τὰ κατάφερε πολύ καλὰ γιὰ ἑκατομμύρια χρόνια χωρὶς νοήμονα ὄντα ἐνῷ ἐμεῖς σὰν νοήμονες, εἴμαστε οἱ «νεοφερμένοι» στὸν πλανήτη. Ἀναπόφευκτα τὸ ἑπόμενο ποὺ θὰ συμβῇ θὰ εἶναι νὰ διερωτηθοῦμε τὸ πῶς ἔτυχε κι ἐμεῖς γίναμε νοήμονα ὄντα, τί ἦταν αὐτὸ ποὺ μᾶς ἔδωσε τὴν ἱκανότητα νὰ ξεχωρίσουμε ἀπὸ τὰ ἄλλα θηλαστικά; Βασικὰ ὑπῆρξαν τρία συστατικὰ ποὺ μᾶς προώθησαν πρὸς τὴν κατεύθυνση νὰ γίνουμε νοήμονες.

Τὸ ἕνα ἀπὸ αὐτὰ εἶναι ὁ ἀντίχειράς μας – ὅσο κι ἂν αὐτὸ ἀκούγεται περίεργο – ὁ ὁποῖος ἔχει τὴν ἱκανότητα νὰ βρίσκεται ἀπέναντι ἀπὸ τὰ ὑπόλοιπα τέσσερα δάκτυλα· χρειαζόμαστε δηλαδὴ ἕναν τρόπο κάποιο ἐργαλεῖο, γιὰ νὰ χειριστοῦμε καὶ νὰ μεταβάλλουμε τὸ περιβάλλον μας.

Τὸ δεύτερο εἶναι ἡ ὅρασή μας. Ἔχουμε τὰ μάτια μας μπροστὰ στὸ πρόσωπό μας καὶ εἴμαστε ἁρπακτικὰ ζῶα ὅπως καὶ τὰ λιοντάρια, οἱ τίγρεις, οἱ ἀλεποῦδες, σὲ ἀντίθεση μὲ αὐτὰ ποὺ ἔχουν τὰ μάτια τους στὰ πλάγια τοῦ κεφαλιοῦ τους καὶ ἀποτελοῦν τὴν λεία τῶν ἁρπακτικῶν καὶ δὲν εἶναι καὶ τόσο ἔξυπνα. Τέτοιο μπορεῖ νὰ εἶναι ἕνα λαγουδάκι τὸ ὁποῖο μποροῦμε νὰ χαρακτηρίσουμε σὰν χαζό, ἀλλὰ θὰ ποῦμε: «πονηρὴ» ἀλεποῦ καὶ ὑπάρχει ἐξήγηση γι᾽ αὐτὸ, διότι ἡ ἀλεποῦ εἶναι ἁρπακτικὸ καὶ πρέπει νὰ μάθῃ πῶς νὰ ἐνεδρεύῃ, πρέπει νὰ μάθῃ πῶς νὰ κλέβῃ, πῶς νὰ κρύβεται, πρέπει νὰ ψυχολογίσει τὴ λεία της καὶ νὰ προβλέψῃ τὶς κινήσεις της, ἐνῷ ἐὰν εἶσαι ἕνα χαζὸ λαγουδάκι τὸ μόνο ποὺ μπορεῖς νὰ κάνῃς εἶναι νὰ «τρέξῃς» νὰ σωθῇς.

Τὸ τρίτο εἶναι ἡ γλῶσσα, διότι πρέπει νὰ ἔχῃς τὴν ἱκανότητα νὰ μεταδώσῃς τὶς γνώσεις σου στὶς ἑπόμενες γενιές κι ἐμεῖς ξέρουμε ὅτι τὰ ζῶα δὲν μποροῦν νὰ μεταδώσουν γνώσεις στὰ νεογνά τους ἐκτὸς ἀπὸ κάποιες κινήσεις. Δὲν ἔχουν βιβλίο, γλῶσσα ἢ παιδεία.

Κάπως ἔτσι εἶναι ποὺ ποὺ πιστεύουμε ὅτι ἀναπτύσσεται ὀ ἐγκέφαλος. Κατόπιν προσπαθοῦμε νὰ διερευνήσουμε ἐὰν ὑπάρχουν καὶ ἄλλα ὄντα στὸν πλανήτη ποὺ νὰ μοιράζονται τὰ ἴδια χαρακτηριστικὰ συστατικὰ μὲ ἐμᾶς καὶ διαπιστώνουμε μὲ ἔκπληξη ὅτι δὲν ὑπάρχει κανένα ἄλλο ἐκτὸς ἀπὸ ἐμᾶς. Προφανῶς λοιπὸν ὑπάρχει κάποια αἰτία. Εἶναι γνωστὸ ὁτι εἴμαστε κατὰ ἐνενῆντα ὀκτὼ τοῖς ἑκατὸ γενετικὰ ὅμοιοι μὲ τοὺς χιμπατζῆδες. Μόνο λίγα γονίδια μᾶς κάνουν νὰ διαφέρουμε κι ὅμως, ζοῦμε διπλάσια χρόνια ἀπὸ αὐτούς καὶ χρησιμοποιοῦμε χιλιάδες λέξεις ἐνῷ αὐτοὶ ἔχουν πιθανῶς ἑκατὸ μὲ διακόσιες.

Αὐτὴ εἶναι ἡ οὐσιαστικὴ διαφορά μας, ἀλλὰ ἐὰν προεκτείνουμε τὴ σκέψη μας λίγο περισσότερο καὶ εἰσάγουμε στὴν ἐξίσωση τὴν δυνατότητα τῆς ἀντιλήψεως ἐννοιῶν οἱ ὁποῖες προκύπτουν μέσα ἀπὸ τὸν διαφορετικὸ τρόπο ποὺ εἶναι συντεθειμένα τὰ κείμενά μας μὲ τὶς λέξεις, τότε πράγματι μποροῦμε νὰ θεωρηθοῦμε ὥς ἡγούμενο εἶδος καὶ ὑπέρτερη ὕπαρξη κάτι ποὺ ὅταν ξεφύγει ἀπὸ κάποιο ἴσως «φυσικὸ ὅριο» νὰ ἐκτροχιάζεται καὶ νὰ δημιουργεῖ φαινόμενα ὅπως αὐτὰ ποὺ βλέπουμε νὰ ἐπιχειροῦν, σύμφωνα μὲ τὶς συνωμοσιολογικὲς θεωρίες, ὁ Bill Gates, George Soros, οἱ Illuminati, The Trilateral Commission (μὲ πρόσφατο μέλος τὴν ὑπουργὸ α-παιδείας Νίκη Κεραμέως), μεγάλοι τραπεζῖτες καὶ ἄλλοι ἀφανεῖς.

Ἀντιστοίχως, ἐὰν αὐτὰ τὰ συστατικὰ δὲν μεταχειρισθοῦν μὲ τὸν ἐνδεδειγμένο τρόπο διότι δὲν ἐνέχουν πρόθεση ποὺ προάγει πολιτισμὸ καὶ ἀπασχοληθοῦν ἡ μὲν χειρωνακτικὴ δεξιότητα γιὰ αὐνανισμό ἡ ὅραση γιὰ ἁπλὴ καὶ ὄχι στερεοσκοπικὴ ἑστίαση ἢ κατανόηση τῶν ἐννοιῶν ποὺ προκύπτουν, ἡ δὲ γλῶσσα γιὰ ἐκφορὰ μυκηθμῶν, τότε ἡ κατάστασή μας θὰ μεταπέσουμε στὴν ἐξελικτικὴ κατάσταση τῶν χιμπατζήδων.

εδω συνεχεια

https://terrapapers.com/korona-poios-echei-dikaio/

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *