ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΙΒΑΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

4.67/5 (6)

Γράφει Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, έχουν ήδη διαμορφωθεί τέσσερα μεγάλα κέντρα συγκέντρωσης λαθρό από πολλές χώρες, που επιδιώκουν, με την βοήθεια και των τουρκικών αρχών, να περάσουν στην Ελλάδα, εν είδη μιας πρωτοφανούς εισβολής στο ελληνικό έδαφος.

Τα κέντρα αυτά, όπως αναφέρεται, είναι η Αδριανούπολη όπου ήδη έχουν γίνει γνωστές οι σκηνές της κυριολεκτικά μάχης μεταξύ των ελληνικών αρχών και των λαθρό που θέλουν να διαβούν να σύνορα, το Αϊβαλή απέναντι από την Λέσβο, με φουσκωτά και άλλα πλωτά μέσα, η Σμύρνη απέναντι από την Χίο και νοτιότερα το Μπόντρουμ, απέναντι από τα Δωδεκάνησα. Ένας μικρότερο αριθμός λαθρό κατευθύνεται προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, όπου ήδη η Βουλγαρία τα έχει κλείσει με κάθε μέσο.

Στο Κουσάντασι, απέναντι από την Σάμο, χιλιάδες επίσης λαθρό φωνάζοντας το σύνθημα Ευρώπη, Ευρώπη, προσπαθούν να πάρουν κάποια βάρκα ή φουσκωτό ή κάθε άλλο πλωτό μέσο για να πάνε στην Σάμο, στην Κω και στα άλλα Δωδεκάνησα.

Οι ροές, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ώρες και μέρες σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων. Μάλιστα αναφέρουν ότι λαθρό πετούν τα παιδιά τους στις βάρκες για να εκβιάσουν την μετάβαση τους προς την Ελλάδα.

Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αν δεν ενταθούν τα μέτρα, ακόμα και να κηρυχτεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τότε θα βρεθούμε προ πρωτοφανών εκπλήξεων και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ ακόμα και για την ίδια την εθνική μας ύπαρξη

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *