«ΑΓΡΙΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ÖZDEMİR ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

4.6/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αγριεύει η προεκλογική καμπάνια στην Γερμανία με αντικείμενο την μεγάλη τουρκική κοινότητα που γίνεται επίκεντρο της μεγάλης κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του Ερντογάν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κ Μεέρκελ.

Έτσι μετά την εν ψυχρώ ανάμειξη του Ερντογάν στις γερμανικές εκλογές καλώντας τους Τούρκους που ψηφίζουν στην Γερμανία να καταψηφίσουν την Μέρκελ, μια προτροπή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η Μέρκελ αντεπιτίθεται στον Ερντογάν μέσω του Τούρκου ηγέτη του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, Cem Özdemir, δεδηλωμένο εχθρό του Ερντογάν καθώς τον έχει αποκαλέσει στυγνό δικτάτορα. Για τον λόγο αυτό ο Ερντογάν του έχει απαγορέψει την είσοδο του στην Τουρκία.

Στα πλαίσια της αντί-ερντογανικής εκστρατείας, κυκλοφόρησαν σε όλη την Γερμανία αφίσες με την χαρακτηριστική φράση : «ERDOĞAN ARGERN ÖZDEMİR WAHLEN», δηλαδή : Για να εξοργίσετε τον Ερντογαν ψηφήστε τον Οζντεμίρ.

Το κλίμα αναμένεται να πολωθεί και άλλο ανέσα τους Τούρκους της Γερμανίας, καθώς ο Özdemir εκφράζει όλη την αντιπολιτευτική μερίδα που εναντιώνεται στα κατασταλτικά μέτρα του Ερντογάν και τώρα με την ανάμιξη του στις γερμανικές εκλογές, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *