ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, «ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ» ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ίσως ο μεγαλύτερος άγιος του σύγχρονου ελληνισμού. Ο Άγιος της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της ανάστασης του γένους.

Πόσοι άραγε σημερινοί ιεράρχες έχουν το ανάστημα του ; Πόσοι μπορούν να σταθούν πλάι του ; Πόσοι αγιορείτες μπορούν να παραβληθούν με την χάρη του ; Οθωμανική σκλαβιά τότε, μνημονιακή σκλαβιά σήμερα. Σύγχρονη σκλαβιά όχι μόνο σωμάτων, αλλά και πνευμάτων.

Σε μια Ελλάδα που παραπαίει από την μνημονιακή συμφορά της, η μνήμη και τα μηνύματα του είναι θειο δώρο και θεια ελπίδα για την μελλοντική δύσκολη πορεία αυτής της ευλογημένης χώρας.

«Ἐγεώργησας ἀρότρῳ τῆς χάριτος τοῖς πρότερον ἐν ἀγνωσίᾳ Ἅγιε καί ἀπάτης προσκειμένοις». «Εὐαγγελίῳ γάρ τόν λόγον καί τά ἀγαθά τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν , σοφῶς ἐκήρυξε. Καί τάς καρδίας θείῳ φόβῳ ἐρρύθμισε».

«Ο Πατροκοσμάς δεν είχε την παραμικρή επιρροή από τον Γαλλικό Διαφωτισμό, ο οποίος άλλωστε έρρεπε προς ακρότητες αθεϊστικού τύπου.

Ο Άγιος Κοσμάς δεν άνοιγε απλώς σχολεία, αλλά τόνιζε ότι το σχολείο είναι προθάλαμος της Εκκλησίας. Η επιτυχημένη προσπάθειά του να σταματήσει τους εξισλαμισμούς βοήθησε την επιβίωση του Έθνους, διότι εκείνη την εποχή όποιος χανόταν για την Ορθοδοξία χανόταν και για τον Ελληνισμό. Ο εξισλαμισμένος τούρκευε, γινόταν φανατικός ανθέλληνας, γι’ αυτό και έχει μείνει ως αρνητική για το Γένος μας έννοια ή λέξη γενίτσαρος.

Η παιδεία, στην οποία πίστευε ο Άγιος Κοσμάς, δεν ήταν μία απλή εκμάθηση τεχνοκρατικών γνώσεων, όπως θα ήθελαν σήμερα ορισμένοι. Αλλά μιλούσε για μία Παιδεία, η οποία πρωτίστως θα δια-μορφώνει ανθρώπους, θα διαπλάθει ανθρωπίνους χαρακτήρες.

Είναι αληθινός επαναστάτης, ανανεωτής των πάντων. Κρίνει τον πλούσιο που δεν δίνει στον φτωχό. Διοργανώνει δωρεάν παιδεία. Σέβεται τη γυναίκα. Βλέπει ότι την καταπιέζουν. Φανερώνεται πραγματικός υπερασπιστής της. Ρίχνει όλους στο φιλότιμο»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

 1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

 2. ΕΛΛΗΝΑ

  Έλληνες υπνωτισμένοι…. ναρκωμένοι, δεν είναι οι δικαιολογίες ότι μας ψεκάζουν, ούτε ότι σας δίνουν φάρμακα μέσα στο νερό…
  δεν είναι οι δικαιολογίες ότι όλοι φταίνε και εσείς δεν έχετε την επιλογή.
  Έλληνες αποχαυνωμένοι μέσα στον απύθμενο εγωισμό σας: αυτός είναι που σας κρατά μακριά από το να δείτε πέρα από την μύτη σας.

  Έλληνες αποκαρδιωμένοι, σας είπαν ότι μόνο μέσα από το αντίχριστο σύστημά τους θα βρείτε σωτηρία, σας είπαν ότι μόνο με εκλογές θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το «κόλπο» που καταδυναστεύει τον λαό χρόνια τώρα….. σας πετούν και την καραμέλα του στρατού, που όμως και αυτός μας πρόδωσε !

  Οι μετανάστες αλωνίζουν, κράτος εν κράτη.
  Οι εβραϊκές και οι γερμανικές εταιρίες (πιθανώς και άλλες) δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, κράτος εν κράτη.
  Οι ξένοι μας άρπαξαν τον ορυκτό μας πλούτο και από πάνω πληρώνουμε κιόλας, κράτος εν κράτη….ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ;

  Όχι, δεν είμαστε….. και μια Ιεραρχία που ούτε Ορθόδοξη είναι, αλλά και ως Βασίλειο πούλησε τους Έλληνες στους αντίχριστους…..κι οι Έλληνες υπνωτισμένοι σέρνονται στον γολγοθά…..
  Πικρό ποτήρι θα πιείτε, πικρό το παρόν σας.

  Μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την σωτηρία της Ελλάδος, θέλετε δεν θέλετε… αλλά με εγωισμούς και επάρσεις δεν προβλέπεται…κι έτσι οι Έλληνες διαλέγουν να σπάσουν τα μούτρα τους πολύ άσχημα μέχρι να συνειδητοποιήσουν πως…..

  «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος»….γιατί χωρίς αυτήν την αρχή δεν έχει ούτε και συνέχεια, όπως σήμερα, το τώρα σας…. «Εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον»..κι επειδή δεν Τον έχετε παραλάβει για αυτό και σήμερα πονάτε….και δεν μιλώ μόνο για το σωτηριολογικό πνευματικό επίπεδο, αλλά και για το υλικό.

  «Μην μεριμνάτε»…και εσείς μεριμνάτε για τα πάντα, γιατί ούτε αγάπη έχετε, ούτε και πίστη. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι μεριμνάτε για τα κακά !!!! και ως «θεοί (που) είστε» πραγματώνονται όλα τα κακά που σπέρνετε ! μπράβο….ωραία ζωή επιλέξατε….κλάψτε τώρα για όλα όσα κάνατε….

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ΒΑΣΙΛΕΙΟ !!! και οι νόμοι της είναι Ουράνιοι. Δεν δύναται ούτε να αλλάζουν κάθε 3 και λίγο, ούτε και να είναι αντίχριστοι και απάνθρωποι, όπως οι σημερινοί που εσείς ως μ@λάκες (άρρωστοι στο πνεύμα) ψηφίζετε !

  Οι νόμοι της Ουράνιας Βασιλείας είναι συγκεκριμένοι και μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα και στον κόσμο, αν θέλουν φυσικά.

  Σας έκρυψαν την αλήθεια οι διάφοροι ποιμένες…η κεφαλή προδότες, οι από κάτω άσχετοι (κι ο άγιος φοβέρα θέλει)…τι κρίμα να μιλώ τόσο σκληρά για αυτούς που θα έπρεπε να είναι κορώνα μας….. ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα και λίγοι άξιοι…

  Όσο έχετε, εν κατακλείδι, Έλληνες εγωισμό, δεν θα μπορέσετε να ακούσετε τι λέω. Κι αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές και νοείτε το θέμα, θα έπρεπε ήδη να είστε στους δρόμους να βρείτε αυτούς που μπορούν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα της Ουράνιας Βασιλείας επί της Γης.

  Αλλά… δυστυχώς ακόμα είστε στον τάφο που σας έβαλαν τα καλοπληρωμένα τσογλ@νια σας, πολύ μακριά από τον πραγματικό εαυτό σας.

 1. 25 Αυγ. 2015

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

 2. 25 Αυγ. 2015

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *