Έτοιμοι μέσα σε ΔΥΟ ΩΡΕΣ – Αυτούς θα βρουν πρώτα μπροστά τους οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)ΗΡΕΜΙΑ π ρ ί ν τήν ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ…

5/5 (7)

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων «εφιάλτης» για τον Ερντογάν…

Όσο και να διαρκέσει η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, όλο το στράτευμα είναι σε εγρήγορση. Ειδικά όταν είσαι μέλος της Δύναμης Δέλτα.

Η Δύναμη Δέλτα είναι το πλέον μάχιμο κομμάτι του ελληνικού στρατού, στο οποίο συμμετέχουν άντρες από όλα τα σώματα! Είναι έτοιμοι για δράση μέσα σε δύο ώρες. Συνήθως, μάλιστα, μεσολαβεί ακόμη μικρότερο διάστημα από την ώρα που θα λάβουν σήμα μέχρι να δηλώσουν «παρών» και να ριχτούν στην μάχη.

Από τις αρχές του 21 αιώνα υπήρχαν στις ένοπλες δυνάμεις για μικρό, ευέλικτο σχήμα, μέσα στο οποίο θα έβαζαν τους καλύτερους των καλύτερων από κάθε σώμα, από κάθε όπλο. Από κάθε έναν που δήλωνε ικανός και πρόθυμος να ριχτεί πρώτος στη μάχη. Όποτε και όπου του ζητηθεί.

ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ

Αρχικά, τον Νοέμβριο του 2004 ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός σχηματισμού επιπέδου ταξιαρχίας, με το όνομα Διακλαδικός Σχηματισμός Άμεσης Αντίδρασης. Αποτελούσε τον προάγγελο της σημερινής Διακλαδικής Δύναμης Δέλτα, της οποία ραχοκοκαλιά συνιστούν οι Ειδικές Δυνάμεις.

Μέχρι να φτάσουμε στην σημερινή μορφή των ΔΕΛΤΑ, υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Πρωτίστως, η ΔΕΛΤΑ απέκτησε αυτοτέλεια κινήσεων καθώς υπάχθηκε στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Υπό την ευθύνη της ό,τι καλύτερο διαθέτουν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα:

 • την Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών (Ζ’ ΜΑΚ)
 • το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)
 • τις Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ)
 • την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ).

Όλοι αυτοί μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν την Δύναμη Δέλτα, η οποία λειτουργεί με την κάλυψη μονάδων αεροπορίας, αεροπορίας στρατού, αεροπορίας ναυτικού, λιμενικού.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ

Τα τελευταία 4-5 χρόνια η Δύναμη απέκτησε τον χαρακτήρα, την δυναμική και την ταχύτητα που οφείλει να έχει κάθε δύναμη άμεσης επέμβασης. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει μέσα σε 4 ώρες οι άντρες που ανήκουν στην Δύναμη Δέλτα, όντες διασκορπισμένοι σε διάφορες μονάδες, να έχουν συγκροτηθεί, σαν μία γροθιά για να πολεμήσουν. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ο χρόνος αντίδρασης έχει μειωθεί στο μισό. Πλέον μέσα σε δύο ώρες, θέτουν εαυτόν στην διάθεση των αρχηγών τους και είναι έτοιμοι για όλα.

ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Σε γενικές γραμμές, πεδίο δράσης της Δύναμης Δέλτα είναι κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης, αναλόγως με το τι απαιτεί η περίσταση:

 • Πρώτη γραμμή άμυνας σε περίπτωση αιφνίδιας κίνησης του εχθρού εντός των συνόρων
 • Αποτρεπτικού χαρακτήρα παρουσία τους, εάν υπάρξει πληροφορία για ενδεχόμενο επίθεσης.
 • Ενδεχομένως υπάρχει και σχέδιο χτυπήματος μέσα στο έδαφος του εχθρού, ως αντίδραση σε αποβατική ενέργει ή ενέργεια εισβολής.

Επομένως, μέσα σε δύο ώρες από την λήψη του σήματος, οι άνδρες της ΔΕΛΤΑπρέπει να είναι έτοιμοι, προκειμένου:

 • να πέσουν με αλεξίπτωτα
 • να κάνουν απόβαση σε ένα νησί
 • να βρεθούν πίσω από τις εχθρικές δυνάμεις
 • να διεξάγουν ανορθόδοξο πόλεμο.

Σε αυτό θα συνδράμουν τα ελικόπτερα μεταφοράς τύπου Σινούκ ή Χιούι, τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι ή η κάλυψη από τα F-16.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος ο ρόλος της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενώ όλοι συμφωνούν πως πρέπει να ενισχυθεί ο οπλισμός τους και να αυξηθεί η δύναμη πυρός.

Άλλωστε, πρόκειται για τους κορυφαίους των κορυφαίων, ο ι οποίοι θα ριχτούν πρώτοι στην μάχη με την ελπίδα πως η αποτρεπτική ισχύς τους θα είναι τέτοια, ώστε ο εχθρός να «λυγίσει» και να μην χρειαστεί να τους ακολουθήσουν κι άλλοι.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ λοιπόν:

Δύναμη «ΔΕΛΤΑ»

el.gr

ΗΡΕΜΙΑ π ρ ί ν τήν ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ…

Πούτιν ‘κόβει τον αέρα’ του Ερντογάν και απλώνει τον Ρωσικό στόλο από Καστελόριζο μέχρι Συρία!

🌍 Στην Κρήτη καταπλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ‘Αϊζενχάουερ’ – Θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

diodotos-k-t.blogspot.com/2020/07/blog-post_44.html

Έτσι π ρ ο τ ι μ ο ύ ν στήν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας τήν τουρκική σημαία…..

Η κυβέρνηση αφού έβγαλε δια του υπουργείου Εξωτερικών μία χλιαρή ανακοίνωση-απάντηση, στις «εμπρηστικές» δηλώσεις της Άγκυρας περί «βυζαντινού ονείρου» και «βυθίσματος στο Αιγαίο», στήν συνέχεια καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, από εξοργισμένους Έλληνες πολίτες χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενέργεια πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής να κάψουν την τουρκική σημαία.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η πορεία στήν Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας με την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε την Παρασκευή μετά από 86 χρόνια.
Στήν συγκέντρωση μετείχαν μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έφτασαν μέχρι το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου όπου άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. 
Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/899738_ypex-katadikazoyme-kathe-energeia-prosvolis-ethnikoy-symvoloy-oiasdipote

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *