Έρευνα: Οι πιο ευτυχισμένες σύζυγοι είναι εκείνες που εκκλησιάζονται και έχουν συντηρητικές απόψεις

5/5 (1)

Οι συντάκτες μιας νέας έκθεσης σχετικά με το γάμο, την πίστη και τις οικογένειες βρήκαν ότι οι πιο ευτυχισμένες παντρεμένες γυναίκες στην Αμερική είναι εκείνες που είναι θρησκευόμενες συντηρητικές.
«Το 73% των συζύγων γυναικών που έχουν συντηρητικές αξίες για τις σχέσεις των φύλων και παρακολουθούν τακτικά θρησκευτικές λειτουργίες με τους συζύγους τους έχουν υψηλής ποιότητας γάμους», γράφουν οι ερευνητές W. Bradford Wilcox, Jason S. Carroll και Laurie DeRose στους New York Times.
Αποδεικνύεται ότι οι πιο ευτυχισμένες από όλες τις συζύγους στην Αμερική είναι θρησκευόμενες συντηρητικές, και μετά ακολουθούν οι προοδευτικές.
Η έκθεση με τίτλο “The Ties That Bind: Is Faith a Global Force for Good or Ill in the Family?”(«Οι δεσμοί που δεσμεύουν: είναι η πίστη μια παγκόσμια δύναμη για τις καλές ή τις άσχημες στιγμές στην οικογένεια;») δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών και το Ίδρυμα Wheatley.
«Όταν πρόκειται για την ποιότητα της σχέσης, υπάρχει μια καμπύλη J στην οικογενειακή ευτυχία των γυναικών, με τις γυναίκες σε αριστερά και δεξιά να απολαμβάνουν υψηλότερους ποιοτικά γάμους από ό, τι εκείνες που βρίσκονται στη μέση – αλλά κυρίως οι σύζυγοι στα δεξιά», εξηγούν οι συγγραφείς.
Συνέχισαν λέγοντας ότι οι Αμερικάνες σύζυγοι που είναι στη μέση, τόσο θρησκευτικά όσο και ιδεολογικά, καθώς και οι κοσμικές συντηρητικές σύζυγοι, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν γάμους υψηλής ποιότητας:
Υποπτευόμαστε ότι ένα μέρος της σχετικής δυστυχίας τους, σε σύγκριση με τις θρησκευτικές συντηρητικές συζύγους, είναι ότι δεν απολαμβάνουν την κοινωνική, συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη για οικογενειακή ζωή που παρέχεται από μια εκκλησία, ένα τζαμί ή μια συναγωγή.

Μετά από τις θρησκευόμενες συντηρητικές συζύγους, το 60% των εξαιρετικά θρησκευόμενων προοδευτικών συζύγων δήλωσε ότι ήταν «πολύ χαρούμενες».
Μεταξύ των κοσμικών φιλελεύθερων ζευγαριών, το 55 τοις εκατό των παντρεμένων γυναικών ανέφερε την ποιότητα της σχέσης άνω του μέσου όρου, ενώ το 33 τοις εκατό των γυναικών σε παραδοσιακούς κοσμικούς γάμους ανέφερε το ίδιο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αφοσιωμένοι σύζυγοι και πατέρες βρίσκονται στο επίκεντρο του πως βλέπουν την ευτυχία οι Αμερικανίδες σύζυγοι:
Ακούγοντας τις πιο ευτυχισμένες κοσμικές προοδευτικές συζύγους και τις θρησκευόμενες συντηρητικές ομολόγους τους, παρατηρήσαμε κάτι κοινό: τους αφοσιωμένους στην οικογένεια συζύγους. Τόσο ο φεμινισμός όσο και η πίστη δίνουν στους οικογενειακούς άντρες έναν σαφή κώδικα: Υποτίθεται ότι παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή των παιδιών τους.

Πηγή: Κόκκινος Ουρανός

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *