Ένας ταλμουδιστής Εβραίος και ο Εβραίος πάστορας Richard Wurmbrand.

Μια ημέρα μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο ένας ταλμουδιστής Εβραίος, πάρα πολύ άρρωστος. Όταν ήρθε σε επαφή με το περιβάλλον του θαλάμου 4, το μίσος του εναντίον των χριστιανών εξαπολύθηκε απότομα:
–  Εσείς οι χριστιανοί φταίτε για το πρόγραμμα εναντίον των Εβραίων. Θα εκδικηθούμε σύμφωνα με το νόμο μας!
Του απάντησαν:
–  Αντίθετα, οι χριστιανοί είναι τα άμεσα και έμμεσα θύματα των Εβραίων. Οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό και δολοφονούν τους χριστιανούς κάθε τόσο, όπως μας λέει η ιστορία, για να γίνουν αυτοί οι άρχοντες του κόσμου. Αλλά ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί τη διακυβέρνησή του από έναν ξένο λαό, που είναι ο Ισραήλ.
–  Εμείς είμαστε ο εκλεγμένος από τον Θεό λαός του Ισραήλ!
–  Ο αληθινός Ισραήλ είναι ο της Θείας Χάριτος και όχι αυτός που γεννήθηκε από κάποια συγκεκριμένη φυλή.
–  Εσείς είστε αντισημίτες!
–  Αντισημίτης δεν ήταν ο Χριστός, αλλά ο Ιούδας, ο Άννας, ο Καϊάφας και ο λαός που ζήτησε τη σταύρωσή Του. Αντισημίτες δεν είναι οι χριστιανοί, αλλά οι Εβραίοι που πολεμούν εναντίον της πραγματικότητας, διότι οι ίδιοι ξέρουν καλά ότι ο Χριστός είναι ο Θεός, αλλά έχουν παρεξηγήσει την αποκαλυπτική διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτοί προσκυνούν το χρυσό μοσχάρι και όχι τον Θεό των πατριαρχών, τον σατανά αλλ’ όχι την αλήθεια του Χριστού. Ο εβραϊκός λαός γέννησε τον Χριστό, αλλά είναι ανήμπορος να τον ακολουθήσει.

–  Δεν ήρθε. Εκείνος ήταν ένας ληστής και προδότης του εκλεκτού λαού.
–   Τότε γιατί δεν έρχεται ο Χριστός; –   Ο ίδιος ο εβραϊκός λαός είναι ο Χριστός!
Τότε ο W. άναψε από ζήλο θεϊκό και άρχισε να ανατρέπει τον αδελφό του λέγοντας ότι ο εβραϊκός λαός είναι γεμάτος ασέβεια και αμαρτία, ώστε δεν μπορεί να είναι ο ωραίος, ο άγιος και ο τέλειος αναμενόμενος Χριστός. Εκείνος, ήταν και παραμένει, ο Ιησούς Χριστός.

– Σας μισούμε, του φώναξε ο αδελφός του, κι εσύ είσαι ένας προδότης του λαού μας. Όταν ξαναχτίσουμε το ναό του Σολομώντος, θα κάνουμε στην πόλη των Ιεροσολύμων το πιο μεγάλο άγαλμα στον κόσμο, στο όποιο θα γράψουμε: Να μην ξεχνάτε ποτέ ό,τι σας έκαναν οι χριστιανοί!

-Την εξαφάνισή σου, Ισραήλ, θα την προκαλέσεις μόνος σου! Απάντησε ο W. Εσείς δεν έχετε πια ουρανό, διότι πέρα από τη γη δεν έχετε κανένα ιδανικό!

ο Εβραίος πάστορας Richard Wurmbrand.

Πηγή:

SkyWatcher

https://scripta—manent.blogspot.com/2019/04/richard-wurmbrand.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *