Άραβες Ελληνορθόδοξοι έσπασαν το εμπάργκο στον Πανάγιο Τάφο!

5/5 (6)

https://video.wordpress.com/embed/0FED61ZL?hd=0&autoPlay=0&permalink=0&loop=0

Παλαιστίνιοι ορθόδοξοι χριστιανοί έσπασαν την επιβεβλημένη καραντίνα και ξεχύθηκαν στους δρόμους της παλαιάς Ιερουσαλήμ για να διασπείρουν το Άγιο Φως.

Το Σάββατο μετά την Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης και την Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο,  οι πιστοί περίμεναν στον προαύλιο χώρο του Ναού και εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών έλαβαν το Άγιο Φως. Κραδαίνοντας τις λαμπάδες , ξεχύθηκαν στους δρόμους πάρα τις ισραηλινές δυνάμεις περιφρούρησης που είχαν τοποθετήσει κιγκλιδώματα.

Η Ελληνική Σημαία ήταν εκεί,  παρούσα,  ανεμίζει στους Αγίους Τόπους και εκπροσώπησε έτσι ένα έθνος καθηλωμένο από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευσαν κάθε έκφραση λατρείας στο πρόσωπο του Θεανθρώπου,  αυτές τις Άγιες Ημέρες

Ευχαριστούμε όλους τους Άραβες Ελληνορθόδοξους πιστούς που έσπασαν το εμπάργκο!

dimpenews. com

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Στις μαρτυρικές ελληνορθόδοξες πόλεις της Χάμα ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

Συνωστισμός για την Ανάσταση στις ελληνορθόδοξες πόλεις Μάχαρντα κι Αλ Σουκαλαμπίγια στην επαρχία της Χάμα.. τυμπανοκορουσίες μπαταριές νεολαία μάχιμη με πάθος ιερέας εν μέσω πλήθους Ανάστα ο Κύριος ….Έτσι αρμόζει στον καταλύτη του θανάτου..

Des milliers de fidèles célèbrent dimanche la Pâque aux villes orthodoxes dans le nord de Hama

ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΙΜ: έσπασε το Παγκόσμιο απαρτχάιντ Ανάστασης και σ΄ ανοιχτές εκκλησίες ο κόσμος γιόρτασε την Ανάσταση…..ΦΩΤΟ

Ο Κιμ έσπασε το Παγκόσμιο απαρτχάιντ Ανάστασης και σ΄ανοιχτές εκκλησίες ο κόσμος γιόρτασε την Ανάσταση…..Ο Θεός να ευλογεί τον Κιμ και τον υπέροχο λαό του που αντιτάσσονται στην Παγκόσμια Ανταρσία…

Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες και το κείμενο που δημοσιεύει η ρώσικη πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα.

”Πάσχα στην Πιονγιάνγκ

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική, χαρούμενη και αγαπημένη γιορτή ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου. Σε αντίθεση με πολλές χώρες όπου, ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας, οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στις επισκέψεις σ’ εκκλησίες, οι Ορθόδοξοι της Πιονγιάνγκ (προσωπικό της πρεσβείας και μέλη των οικογενειών τους) μπόρεσαν να πάνε στην Αγία Ανάσταση στην με κάθε επισημότητα νυχτερινή λειτουργία. Επιπλέον, παρά την απουσία κρουσμάτων της νόσου και τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας, τηρήθηκαν όλες οι προφυλάξεις που καθορίστηκαν στη DPRK και συνιστώνται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Δυστυχώς, φέτος, λόγω του κλεισίματος των συνόρων, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, αδελφοί και αδελφές από τη Μητρόπολη Primorsky δεν ήρθαν σε εμάς, αλλά στην Πασχαλινή προσευχή ενωθήκαμε ψυχικά μαζί τους και με όσους περνούν αυτές τις υπέροχες γιορτές σε απομόνωση, νοσοκομείο και ειδικά με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες μας που εργάζονται ανιδιοτελώς στους χώρους εργασίας τους. Μετά την λειτουργία σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, τα κέικ και τα αυγά αφιερώθηκαν στην εκκλησία – για τη χαρά των παιδιών και των ενηλίκων.
Χριστός Aνέστη!”

 Οι Λευκορώσοι γιόρτασαν το Πάσχα με ανοιχτές τις εκκλησίες. Ο Λουκατσένκο αντιτάχθηκε στην λογική της μαζικής ψύχωσης!

Η Λευκορωσία σε αντίθεση με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες αλλα και τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη,  δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα  κατα της πανδημίας.

Η χώρα,  γιορτασε το Πάσχα χωρίς  θρησκευτικο και εκκλησιαστικο εμπάργκο και πιστοί συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες σε όλους τους ναούς, κρατώντας την μακραίωνη παράδοση.

«Οι παραδόσεις των γονέων μας, των πατέρων μας, των παππούδων μας πρέπει να διατηρηθούν. Νομίζω ότι εμείς  δεν διαπράξαμε ιεροσυλία σήμερα. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατεύσει », είπε ο Σεργκέι που έφερε λίγο φαγητό για την παραδοσιακή ευλογία στον καθεδρικό ναό του Μινσκ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν υιοθέτησαν την ρητορική του φοβου και της τρομοκρατίας  για το Κορονοϊό   ενώ και ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο χαρακτήρισε την μαζική φοβία ενόψει του Κορονοϊού,  μαζική ψύχωση.

Σημερα με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση οι άνθρωποι δεν πρέπει να αποκλείονται από  τους ναούς, δήλωσε ο Πρόεδρος κατά την σημερινή επίσκεψή του στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στο Smolevichi

“Δεν συμμερίζομαι την άποψη  αυτών που έκλεισαν τις εκκλησίες.  Δεν χαιρετίζω μια τέτοια πολιτική. Γνωρίζετε τη θέση μου: Επιβιώνουμε από αυτούς τους ιούς κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Παρατήρησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι προσεύχονταν στον Κύριο, πολλοί από αυτούς με μεγάλη εξουσία.

«Ξέρω πολλούς τέτοιους ανθρώπους.  Αλλά μόλις ήρθε αυτή η ψύχωση (ούτε καν μια ασθένεια), όλοι έσπευσαν να κλείσουν τους ναούς . Αυτο κατα τη γνώμη  μου δεν είναι σωστό . Αλλά αυτή είναι η θέση μου, και δεν την επιβάλλω σε κανέναν. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πώς θα ζήσετε, πώς θα ζήσουν τα παιδιά σας. Πρέπει πάντα να ενεργείτε σύμφωνα με τις περιστάσεις: όταν έχετε την ανάγκη  να φορέσετε μια μάσκα – φορέστε την, διαφορετικά – προσέξτε  τον εαυτό σας. Αλλά ενεργήστε σύμφωνα με τις περιστάσεις », προέτρεψε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Αλέξανδρος Λουκασένκο πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι έρχονται στο ναό για να ζητήσουν βοήθεια από τον Θεό. Αλλά δεν συμπεριφέρονται όλοι όπως  επιτάσσει ο Θεός: δεν σέβονται τη φύση, έχουν απομακρυνθεί από τις ηθικές αρχές  και είναι έτοιμοι να παραδώσουν  τα πάντα για το χρήμα”

«Είναι αφύσικο το πώς αναπτύσσεται αυτή η ψύχωση και η ασθένεια…Επιπλέον, ας περιμένουμε να δούμε ποιος και πώς θα χρησιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση για τους δικούς του σκοπούς. Νωρίτερα, αναγκάστηκα να επιστήσω την προσοχή των αρχών και των πολιτών στο ότι ο Κορονοϊός σήμερα  έχει γίνει πολιτική . Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται την ασθένεια και πώς θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον… Λέμε ότι όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε, αλλά ενεργούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση . Βλέπετε τι συμβαίνει και πώς τα  κράτη χρησιμοποιούν αυτά τα προβλήματα προς όφελός τους”.

Ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε για άλλη μια φορά τη θέση του: ο Κορονοϊός θα περάσει, οπότε τώρα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα ξεπεράσουμε τις συνέπειές του.

«Είναι δύσκολο για έναν ηγέτη στον κόσμο, να αντιταχθεί στο ρεύμα. Αλλά πήρα την απόφαση ότι δεν πρέπει να προβούμε σε lockdown, πρέπει να εργαστούμε. Και πώς μπορεί κάποιος να κλείσει και να μην εργασθεί, όταν οι χωρικοί σπέρνουν στο χωριό; Και αν δεν σπέρνουν, τότε τι θα φάνε; Δεν θα υπάρχει τροφή για κανέναν

“Ο τρόπος ζωής δεν πρέπει να αλλάξει υπό αυτές τις συνθήκες”, είναι πεπεισμένος ο αρχηγός του κράτους. – Επομένως, δεν απαγόρευσα την εργασία στους αγρούς, στα εργοστάσια,  δεν έκλεισα τα σύνορα. Έχουμε καθορίσει τους διαδρόμους – όχι χωρίς προβλήματα, αλλά χιλιάδες οχήματα μεταφέρουν τα απαραίτητα φορτία μέσα από εμάς και από εμάς, από τη Δύση έως την Ανατολή. ”

dimpenews. com

Έφεραν ΜΕΝ το ΑΓΙΟ ΦΩΣ, αλλά το τοποθέτησαν ΔΕ ….»υπό τον μόδιον»! ΝΤΡΟΠΗ καί ΟΧΙ μόνο…..

ΠΙΟ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ; ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ;
ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ – ΠΑΛΙ ;;; – ΤΟΝ ΙΟ;

Το Άγιο Φως θα παραμείνει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, χωρίς να διανεμηθεί.
Στην Αθήνα το Άγιο Φως – Λιτή τελετή υποδοχής…

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα  του Μεγάλου Σαββάτου, έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε το ‘Αγιο Φως. Το ‘Αγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ το υποδέχθηκαν σε μια λιτή τελετή, χωρίς την παρουσία κόσμου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.  Τιμές στο Ανέσπερο Φως απέδωσαν ένα μικρό τιμητικό άγημα και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης τόνισε πως η φετινή συγκυρία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το ‘Αγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών, καθώς η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία απειλεί το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή.  Στις κρίσιμες στιγμές, επισήμανε ο κ. Βλάσης, η απόλυτη προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά από την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου. Σημείωσε ακόμα ότι «το ελάχιστο που μπορούσαμε ως Πολιτεία να κάνουμε ήταν να φέρουμε το ‘Αγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, εδώ στην πατρίδα μας, και μπορεί αυτό να μην φτάσει φέτος σε κάθε εκκλησιά και σε κάθε σπίτι, αλλά το ‘Αγιο Φως υπάρχει για όλους εμάς που πιστεύουμε στο πάντα αναμμένο καντήλι της Τράπεζας». Ευχήθηκε, τέλος, το ‘Αγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου σε όλη την οικουμένη». Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είπε, από τη μεριά του πως το ‘Αγιο Φως είναι το Φως της Αναστάσεως φωτίζει τη ζωή της Εκκλησίας και ενδυναμώνει τα πιστά μέλη της σε όλες τις περιπέτειες του βίου, είναι το φως της ελπίδας το οποίο ιδίως στις παρούσες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η Ελλάδα, αλλά και σύμπασα Οικουμένη, ζητεί εναγωνιωδώς ο άνθρωπος για να πορευτεί με θάρρος. 
Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για την οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, καθώς την αεροπορική εταιρεία «για την σπουδαία συμβολή της σε αυτό το θεάρεστο έργο». Από το αεροδρόμιο το ‘Αγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.
zougla.gr‘ 18 Απριλίου, 2020

Το Άγιο Φως στη γη των Ελλήνων – Έφθασε στην Αθήνα η ειδική πτήση
orthodoxianewsagency,18 Απριλίου, 2020
Προσγειώθηκε η ειδική πτήση της ‘Aegean’ στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία μετέφερε το Άγιο Φως.
Εντός της πτήσεως ευρίσκονταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. π. Δαμιανός, ενώ κατά την υποδοχή παρίσταντο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κώστας Βλάσης, όπως και ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, αλλά όχι επίσημη αντιπροσωπεία εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος…
Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.
Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα παραμείνει, χωρίς να διανεμηθεί…

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *