Άνθρωποι ακούστε καλά, βγάλτε τις μάσκες σας πριν αρρωστήσετε τον εαυτό σας !

5/5 (8)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Χημική αεριοποίηση

Οι περισσότερες μάσκες είναι αρκετά ανθυγιεινές και μερικές ακόμη και προάγουν τις ασθένειες.

Εκείνοι που εκδηλώνουν συμπτώματα COVID-19 έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για καθαρό αέρα. Λόγω των διαφόρων αναπνευστικών ασθενειών που σχετίζονται με το σύνδρομο κορωναϊού, χρειάζονται αέρα γεμάτο με «πράνα» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι που θέλουν να αποτρέψουν τη σύλληψη του κορωναϊού.

Ωστόσο, όταν φοράει κανείς συνθετική μάσκα, το άτομο φιλτράρει τον αέρα του μέσω ενός συνθετικού υλικού που ξεπερνά τα πετροχημικά παράγωγα συστατικά από τα οποία είναι τα περισσότερα. Το καλυμμένο άτομο αναπνέει έπειτα σε αυτές τις αερολιμένες τοξικές χημικές ουσίες.

Πολλοί από τους πιο άρρωστους ασθενείς με COVID έχουν ήδη διάφορες αναπνευστικές ασθένειες ή / και χημικές ευαισθησίες, οπότε η τοποθέτηση μάσκας σε αυτούς είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που είναι σχετικά υγιή αλλά έχουν E.I. σύνδρομο ή MCS. *

*Ε.Ι. Σύνδρομο = Σύνδρομο Περιβαλλοντικής Ασθένειας & MCS = Πολλαπλή Χημική Ευαισθησία

Τα ολοκαίνουργια προϊόντα που μόλις βγαίνουν από ένα κουτί είναι διαβόητα για την υπέρβαση διαφόρων χημικών τοξινών. Στην περίπτωση μιας νέας μάσκας, η οποία τοποθετείται ακριβώς πάνω από το στόμα και τη μύτη, αυτές οι αερομεταφερόμενες χημικές ουσίες πηγαίνουν κατευθείαν και στους δύο αεραγωγούς.

Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που έχουν πληγεί από το «μυθιστόρημα» του κορωναϊού θα έπρεπε να γλιτώσουν από μια τέτοια λανθασμένη πρακτική. Μια χημική υπερβολή μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αναπνευστική κατάσταση που υποχρεώνει τον θεράποντα ιατρό να θέσει τον ασθενή σε αναπνευστήρα που θα έπρεπε να αποφεύγεται αυστηρά για τους ασθενείς με COVID-19.

ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ: Οι ασθενείς με εξαερισμό COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβείς για τους πνεύμονες και συχνά θανατηφόροι, όπως έχουν καταθέσει αρκετοί γιατροί και νοσοκόμες. Πέντε καθηγητές ιατρικής σχολής στην Ιταλία έχουν επίσης επισημάνει σωστά τους ακραίους κινδύνους των αναπνευστικών σε αυτό το επιστημονικό ερευνητικό έγγραφο: Το Covid-19 δεν οδηγεί σε ένα «τυπικό» σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας

Οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα

Με κάθε αναπνοή, το άρρωστο άτομο λαμβάνει επίσης μέρος του διοξειδίου του άνθρακα που μόλις έχει εκπνεύσει.

Αντί να αναπνέει καθαρό αέρα γεμάτο οξυγόνο, η μάσκα μειώνει την πρόσληψη οξυγόνου και την αντικαθιστά με αναπνευστικό απόβλητο – διοξείδιο του άνθρακα.

Με τη λεπτή μείωση των επιπέδων οξυγόνου τους με αυτόν τον τρόπο στερούνται τον πιο ισχυρό θεραπευτικό παράγοντα για τις αναπνευστικές παθήσεις – το μοριακό οξυγόνο (O2).

Επιπλέον, ακόμη και μια μικρή αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στην κυκλοφορία του αίματος τους μπορεί να συμβάλει στο άγχος και τα συναισθήματα της νευρικότητας, καθώς και να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζάλη και κόπωση.

Για αυτούς τους λόγους ειδικά, τόσο οι υγιείς όσο και οι άρρωστοι θα πρέπει να αποφεύγουν να φορούν μάσκα όπως η πανούκλα …

Ανθυγιεινό και μη υγιεινό

Ακόμα και αφού φοράτε μάσκα για μικρό χρονικό διάστημα γίνεται βρώμικο/ανθυγιεινό περιβάλλον. Όσο πιο μολυσμένος είναι ο εσωτερικός ή / και ο εξωτερικός αέρας του περιβάλλοντος, τόσο πιο γρήγορα θα μολυνθεί η μάσκα.

Όχι μόνο η μάσκα συλλαμβάνει σωματιδιακή και χημική ρύπανση από τον αέρα του περιβάλλοντος, η συσσώρευση αυτών καθ ‘όλη τη διάρκεια μιας ημέρας εμποδίζει περαιτέρω την απαραίτητη διαδικασία αναπνοής.

Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο φοράτε μια μάσκα σε μολυσμένο περιβάλλον, τόσο πιο βρώμικο και πιο μολυσμένο θα γίνει. Απλώς ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο φίλτρο αέρα επιστροφής στο σπίτι ή στο γκαράζ σας εάν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει με μια καλά φθαρμένη μάσκα, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Τώρα ας προσθέσουμε στο μείγμα τον συνεχή βήχα και το φτέρνισμα και φτύσιμο του φλέγματος και της βλέννας. Αυτό που αναπόφευκτα θα αναπτυχθεί σχετικά με τη μάσκα είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να ωθήσει τον ασθενή σε αναπνευστήρα. Αυτός είναι ένας μόνο λόγος για τον οποίο εξαφανίζονται πολλοί νοσοκομειακοί ασθενείς. Τα ακατάλληλα σχέδια θεραπείας περιλαμβάνουν επίσης συγκεκριμένα φαρμακευτικά φάρμακα που αντενδείκνυται έντονα για το σύνδρομο κορωναϊού.

Βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος

Το ακόλουθο απόσπασμα λήφθηκε από αυτό το άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Alachua Chronicle στο Gainesville της Φλόριντα: Οι μάσκες προσώπου μπορούν να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το άγχος μπορεί να μειώσει την ανοσία σας. Μια κάλυψη προσώπου ή μάσκα που παρεμβαίνει στην αναπνοή μπορεί να αυξήσει το άγχος. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που συνδέεται στενά με το στρες. Λειτουργεί ως βασικός παράγοντας στην ανταπόκριση στο άγχος του σώματος και συχνά μετριέται στην έρευνα ως δείκτης του στρες.

Η κορτιζόλη παίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του σώματος. εκκρίνεται από τα επινεφρίδια των νεφρών. Ωστόσο, τα υψηλά και διατηρούμενα επίπεδα κορτιζόνης στο αίμα σε άτομα που τονίζονται από τον φόβο του COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά και αναδυόμενα προβλήματα υγείας.

Υψηλότερα και παρατεταμένα επίπεδα κορτιζόλης στην κυκλοφορία του αίματος (όπως αυτά που σχετίζονται με το χρόνιο στρες) έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις, όπως:

Μειωμένη γνωστική απόδοση
Κατασταλμένη λειτουργία του θυρεοειδούς
Ανισορροπίες σακχάρου στο αίμα όπως υπεργλυκαιμία
Μειωμένη οστική πυκνότητα
Μείωση του μυϊκού ιστού
Υψηλότερη αρτηριακή πίεση
Μειωμένη ανοσία και φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα, επιβραδυνόμενη επούλωση πληγών και άλλες συνέπειες στην υγεία

Αυξημένο κοιλιακό λίπος, το οποίο σχετίζεται με μεγαλύτερη ποσότητα προβλημάτων υγείας από το λίπος που εναποτίθεται σε άλλες περιοχές του σώματος. Μερικά από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αυξημένο λίπος στο στομάχι είναι καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου, υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (LDL) και χαμηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης (HDL), τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα υγείας.

Άβολο και καταθλιπτικό

Όποιος έχει φορέσει ποτέ μια σφιχτή, γρατσουνιστή, συνθετική μάσκα ξέρει ότι είναι τόσο άβολα που θέλουν να την βγάλουν μόλις την φορέσουν. Και, όσο περισσότερο νιώθουν υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα, τόσο πιο καταθλιπτική γίνεται όλη η εμπειρία.

Όχι μόνο αυτή η δυσάρεστη εμπειρία είναι σωματικά καταθλιπτική για όλους τους λόγους που εξηγούνται παραπάνω, μπορεί επίσης να γίνει συναισθηματικά ενοχλητική.

Υπάρχουν πολλά ανεκδοτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο φοράτε τη μάσκα όλη την ημέρα, τόσο πιο απογοητευτικό. Ομοίως, όσο περισσότερες ημέρες ή εβδομάδες συνεχούς φθοράς μάσκας, τόσο πιο θλιβερή γίνεται η ζωή.

Το καλύτερο παράδειγμα αυτού του νέου γεγονότος της ζωής βρίσκεται στα πολλά καταστήματα όπου οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φορούν μάσκα καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Είναι σαφές ότι δεν είναι ευχαριστημένοι. Ούτε είναι τόσο εξυπηρετικοί όσο ήταν. Η συνήθης ευγένεια και η χαρά αντικαταστάθηκαν από θλίψη ή / και θλίψη και / ή απογοήτευση.

Πρόβλημα φλεγμονώδους σφηνώματος

Όποιος έδωσε τη συμβουλή να φορέσει μάσκα με τον τρόπο που έχει υιοθετηθεί σε εθνικό επίπεδο, έχει κάνει τεράστιο μειονέκτημα.

Οι ιατρικές αρχές και οι υπεύθυνοι για την υγεία που είναι υπεύθυνοι για την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωναϊού πρέπει να συντάξουν μια νέα εθνική πολιτική μετά από βιασύνη προτού προκληθεί περισσότερη ζημιά στην ατομική και συλλογική υγεία του αμερικανικού λαού.

Μετά από πολλές δεκαετίες διαχείρισης παρόμοιων επιδημιών και πανδημιών, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για τον οποίο εκδόθηκε ποτέ μια τέτοια ακατάλληλη σύσταση. Πολλές από αυτές τις επιδημίες αφορούσαν παρόμοιες αναπνευστικές ασθένειες, οπότε αυτό που κάνει το COVID-19 τόσο διαφορετικό εκτός από το ασταμάτητο φόβο.

Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την εξαιρετικά κακή συμβουλή μάσκας δημιούργησαν – εσκεμμένα ή ακούσια – μια τοξική νοοτροπία κορωναϊού με την οποία οι χρήστες μάσκας βλέπουν εκείνους που απέχουν ως επικίνδυνοι μη συμμορφωτές που απειλούν κατά κάποιο τρόπο την υγεία του ατόμου που φοράει μάσκα.

Με αυτόν τον τρόπο, η φθορά μάσκας γίνεται γρήγορα ένα διχαστικό ζήτημα σφηνώματος που έχει μεταφερθεί βαθιά στην καρδιά του σώματος πολιτικά. Αυτό σίγουρα δεν βοηθά τη διαδικασία επούλωσης που πολλοί χρειάζονται σήμερα και ακόμα παραπέρα.

Οι οικογένειες και οι φίλοι δεν χωρίζονται μόνο άσκοπα κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων της διαδικασίας νόσου COVID-19, οι κοινωνικές εντάσεις εντείνονται ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά καταιγίδας εκλογικού έτους. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μόνο ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα μανιτάρια κορωνοϊών. σε τελική ανάλυση, το άγχος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα (εκτός εάν είναι σωστά διαχειριζόμενο).

Ειδική σημείωση: Η αναταραχή των συστάσεων που εκδόθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους και ιατρικές αρχές παντού βασίζονταν βασικά στον φόβο και δεν βασίζονταν στην επιστήμη ή την πραγματικότητα. Αυτή η καθοδήγηση που βασίζεται στον φόβο έχει χρησιμεύσει για να καταπραΰνει αμέτρητους ανθρώπους στην πένα της τυφλής συμμόρφωσης. Όχι μόνο πολλά άγνωστα θύματα αυτής της εξαιρετικά κακής συμβουλής δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς μάσκα, μερικά από αυτά παρακολουθούν στενά κάθε άτομο στο χώρο προβολής τους χωρίς μάσκα. Άλλοι είναι τόσο τολμηροί που αστυνομεύουν την εσφαλμένη πολιτική, όπως οι επαγρύπνηση που πιάνουν τους παραβάτες. Για αυτούς και για άλλους λόγους, τα κύρια μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη τη χώρα υποχρεούνται να διευκρινίσουν την καθοδήγηση της μάσκας με κάθε σκόπιμη ταχύτητα.

Συμπέρασμα

Ναι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να φορούν μάσκα ποιότητας νοσοκομείου με βαθμολογία ως αντι-ιικό N95 σε κάθε περιβάλλον που απαιτεί. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και ο Δρ Fauci λέει να μην φοράει μάσκα, εκτός από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Ομοίως, οι νοσηλευτές φροντιστές COVID-19 πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν εργάζονται με το άρρωστο μέλος της οικογένειας, φίλο ή αγαπημένο άτομο, αλλά μόνο όταν είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αμέσως τη μάσκα όποτε δεν χρειάζεται.

Προφανώς, κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και απαιτεί τη δική της κατάλληλη απάντηση. Για παράδειγμα, ένα πολυσύχναστο μετρό της Νέας Υόρκης πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από το να περπατάτε σε έναν ήσυχο προαστιακό δρόμο. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της πόλης έχουν τις δικές τους αποφάσεις να λαμβάνουν κάθε φορά που περπατούν σε μια περιοχή με υψηλή κυκλοφορία ή σε πολυσύχναστο χώρο.

Από την άλλη πλευρά, οι λαοί που ζουν στην αγροτική Αμερική μπορούν βασικά να κάνουν χωρίς μάσκα. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους προαστιακούς. Όσον αφορά το πάρκο ή την παραλία, αυτό είναι όταν όλοι πρέπει ελεύθερα να απολαύσουν το θεραπευτικό φως του ήλιου και το υπαίθριο περιβάλλον.

Η ουσία εδώ είναι για όλους να χρησιμοποιούν την κοινή λογική τους. Η καθοδήγηση που παρέχεται σε αυτή τη συνεδρία προπόνησης κορωναϊού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενημερώσει οποιαδήποτε απόφαση να φορέσει ή να μην φορέσει μάσκα. Αλλά ίσως η πιο σημαντική οδηγία είναι ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να υποχωρήσει σε επιθετική πίεση από ομοτίμους για να φορέσει μάσκα όταν ξέρει κατά βάθος ότι είναι λάθος να το κάνουμε.

Όλοι, παρακαλώ παραμείνετε ασφαλείς και προσευχηθείτε για προστασία.
Να είστε καλά!

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *