ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ 60… ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ –«ΦΑΝΤΑΣΜΑ»!

57c7de1c67b0a92790ff4578Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το κεφάλαιο του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά πέρασε σε καινούργια φάση με ένα κυνηγό κυριολεκτικά «μαγισσών» που όμως εδώ φορούν στρατιωτικές στολές και δείχνει ότι η αγωνία του τουρκικού καθεστώτος του Ερντογάν για την ασφάλεια του ιδίου δεν έχει σταματήσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες, (φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak), αναφέρει ότι αγνοούνται 60 υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα και μάλιστα οι περισσότεροι είναι των Ειδικών Δυνάμεων.

Μια μεγάλη ομάδα των αξιωματικών πραξικοπημάτων από 100 άτομα που είχαν πάρει μέρος στις μάχες με το κουρδικό ΡΚΚ στην περιοχή Lice του Νταιρμπακίρ, την βραδιά του πραξικοπήματος είχαν πετάξει με ειδικό αεροπλάνο από το Ντιαρμπακίρ στην Άγκυρα για συμμετάσχουν στην κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων. Από αυτούς αγνοούνται οι 60.

Συγκεκριμένα είχαν αναχωρήσει από την τετάρτη αεροπορική βάση του Νταρμπακίρ την νύχτα της 15ης προς 16ης Ιουλίου για την Άγκυρα με μάχιμη αποστολή. Στις 1 και 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έφτασαν στην Άγκυρα αλλά από εκεί και μετά αγνοείται η τύχη τους.

Ισχυρές δυνάμεις της Στρατοχωρφυλακής και της Αστυνομίας ερευνούν όλες τις δυνατές περιπτώσεις για το που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν αφού έμαθαν ότι το πραξικόπημα κατέρρευσε.

Γεγονός είναι η περίπτωση αυτή των αξιωματικών –φάντασμα, όπως τους έχουν χαρακτηρίσει, έχει δημιουργήσει καινούργιο άγχος στην τουρκική κυβέρνηση καθώς δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες έχουν για οργάνωση ανατρεπτικών κινήσεων, απόπειρες δολοφονίας πολιτικών προσώπων, ακόμα και σαμποτάζ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *