ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

5/5 (6)

Μοναχός Π. εκ της αγαπημένης Μεγαλονήσου της Κύπρου μας

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ;
Την σημασία των παθών του Χριστού για την σωτηρία μας θα την βρούμε φυσικά στην Εκκλησία, την οποία για πρώτη φορά, φέτος, μπορούμεν να φέρουμεν τόσο έντονα έσσω μας.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΔΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ:

…ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Είναι και της αλειψάσης τον Κύριον μύρο.
Στο τέλος του παρόντος μηνύματος, θα βρείτε δυο συνταγές πώς να παρασκευάσετε στο σπίτι οικιακά αντισηπτικά με «ΕΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΝ», που αναφέρει η Αγία Γραφή πως ετίθεντο (ανά τους αιώνες) στον καθαρισμό και επούλωση τραυμάτων. Τώρα που ζωγραφίσαμε την γη μια ολοστρόγγυλη πληγή όπου στάζει αίμα το μέγα τραύμα (ο άνθρωπος), ίσως μια ΑΠΑΜΒΛΥΝΣΗ μας αποστάξει ως… ΑΙΘΕΡΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ και ως ΟΙΝΟ-ΠΝΕΥΜΑ. Μαζί δε, βάζετε και ΑΛΟΗ, η οποία αναφέρεται πως ετέθη μαζί με ΣΜΥΡΝΑ στο σώμα του Ιησού Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή. Έγινε και το Ευχέλαιον, ίσως ευχηθούμεν και δούμεν ολίγον… έλεος .

…ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Παρακαλώ προσέξετε πως, μετά το Μύρον, ζούμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ, την ΔΙΚΗ και την ΣΤΑΥΡΩΣΗ. Πώς τα επέτρεψεν άραγε ο Θεός, να ζήσουμεν ο καθ΄ένας μας προσωπικά μα και η κοινωνία -ο κόσμος όλος- την κατάσταση αυτή συγχρονιζόμενοι τις μέρες αυτές; Όσοι θέλαμε να ζήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως δέν θα΄χαμε πιο ταιριαστή κατάσταση:

Θα δείτε την αντιστοίχηση άμα προσέξετε τις ΠΛΑΓΙΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ για το 5G του Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ως και τις ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙΣ με ενδεχόμενο ΦΙΜΩΣΗΣ των διαμαρτυριών και επιστημονικών δεδομένων απ΄τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.α. στο «ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ» του ΣΙΓΜΑ https://www.sigmatv.com/shows/meshmeri-kai-kati , εκπομπή της 8/4 (απ΄το σημείο 02:16:35″), της 13/4 (στο 00:24:02″ και 02:42:23″), και της 15/4 (01:43:00″). Ομοίως και στο ΡΙΚ «ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ» στις 15/4.

Τονίζουμε πως, το να καταστρέφονται αντένες είναι ό,τι πιο αντίθετο με την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την βλάβη τους. Είναι απορίας άξιον δε γιατί δέν αναφέρθηκε και το εξής σημαντικό ενδεχόμενο: Πόσο βλάκες θα πρέπει να΄ταν αυτοί που έκαψαν μια ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΕΝΑ, αφού πριν 20 χρόνια το 5G ήταν αδιανόητο; Ακόμα περισσότερο, δέν θα σκεφθήκαν ότι ίσα-ίσα έτσι, στις μέρες που διάγουμε, «ηρωοποιείται» η αντίθετη άποψη; Γιατί δεν αναφέρεται λοιπόν και το ενδεχόμενο ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ;

Εάν δε όντως μαθευτεί η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ (ιδέτε στο κείμενο που σας στείλαμε στις 28/3/2020, υπάρχει αναρτημένο στο http://molcy.life/index.php/el/223-5g-and-coronavirus-gr ), κατάσταση που οδηγεί σε πνευμονία και αυξάνει την δράση και αναπαραγωγή του ιού, τότε θα συγκλονιστούμε όλοι από την ανακάλυψη: Οι ίδιοι οι ακτινοβολούντες την υγεία στους «πολιτισμένους» κυρίως λαούς (δείτε τους παρατιθέμενους χάρτες εξάπλωσης ιού, αντένων, καρκίνου και επιδημιών, ως και τα συμπεράσματα), επωφελούνται πρώτοι από την όλο και (πλαστά) επαυξανόμενη ανάγκη για τις ακτινοβολίες που οι ίδιοι εκπέμπουν, μπάζοντάς μας σ΄ένα φαύλο κύκλο όπου όλοι θα΄μαστε άβουλα πιόνια. Άμα ήδη άρχισε κι η προαναγραφείσα προσπάθεια φίμωσης των φωνών προειδοποίησης… ο Θεός να μας γλυτώσει.

…ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Η κάθοδος στον Άδη
Είναι βίωση ενός θανάτου, ενός άδου, το να θέλουμε να είμαστε τον Ναό του Θεού και να΄μαστε σπίτι. Το ζούμε εάν δράσουμε όπως ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος τήρησε υπακοή στον Πατέρα ημών, «πλην ουχ ως εγώ θέλω αλλ΄ως Σύ» (κατά Ματθαίον, 26:39). Εάν τηρήσουμεν ομοίως υπακοή στην Εκκλησία που μας προτρέπει να ζήσουμε τις μέρες αυτές στο σπίτι, τότε: Όπως βλέπουμε στις Πράξεις των Αποστόλων (11:19-26), όπου ο διωγμός που άρχισε μετά τον λιθοβολισμό του Στεφάνου αντί να καταβάλει την Εκκλησία τουναντίον την διάνοιξε σε όλα τα έθνη μέσω ανδρών Κυπρίων και Κυρηναίων, έτσι κι εδώ. Εκεί που ζούμε έναν «Άδη», ίσως ζήσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα όπως οι εκεί ευρισκόμενοι τότε, αν τακτοποιήσουμε στο σπίτι μας μια γωνιά ευτρεπισμένη με εικόνες και παρευρισκόμαστε νοερώς στις Ακολουθίες μέσω της ΟΘΟΝΗΣ. Και, για θυμηθείτε, πώς λέγονταν τα υφάσματα με τα οποία ήταν ενδεδυμένο το σώμα του Ιησού; «τα ΟΘΟΝΙΑ κείμενα μόνα» (κατά Λουκάν, 24:12)

…Ο «ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ»: Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ…
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τί περίπου κρύβεται άμα ξυπνήσουμε και αξιοποιήσουμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ , την ΠΡΟΚΛΗΣΗ αυτή που μας δόθηκε φέτος. Έστω κι άν Ιούδες κρύβονται ενδεχομένως πίσω απ΄την δημιουργία της, έστω κι άν ίσως φύλακες του τάφου δωροδοκούνται για να αποκρύψουν την αλήθεια. Ψάξτε ακόμα στο διαδίκτυο και τις αναφορές γιατρών που υποδεικνύουν ψευδείς καταγραφές θανάτων από άλλα αίτια για διόγκωση του αριθμού θυμάτων του κορωνοϊού. Προσέξετε και πως δημιουργήθηκε έτσι το υπόβαθρο για να επιζητήσουμε «ηθελημένα» την παρακολούθησή μας, ως και να παρακαλούμε για ένα εμβόλιο που δέν ξέρουμε τί κρύβει η παραγωγή του.

Άς αναλογιστούμε τώρα: Τόσα χρόνια φεύγαμε απ΄την Ακολουθία περίπου τότε που ο Ιερέας έλεγε «ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΟΥ». Τώρα δε, αν είναι δυνατόν απαιτούμε να μπούμε στους Ναούς κι από τα κεραμίδια. Το πόσο γνήσια είναι η διαμαρτυρία μας, θα το δούμε απόψε άμα θα κλείσουμε την TV ή έστω την αφήσουμε να μουρμουρά για να κάνει ατμόσφαιρα την ώρα που θα καταβροχθίζουμε μαγειρίτσα και φλαούνες προτού φυσικά να τελειώσει η Λειτουργία, η οποία προφανώς και θα τελειώσει φέτος νωρίτερα.

Θα του «επιτρέψουμε» του Δημιουργού Θεού Λόγου, του σαρκωθέντος και σταυρωθέντος ως Ιησούς, Αυτού που ανέμενε δηλαδή ως τον Χριστό Σωτήρα της η νοσούσα Ανθρώπινη Φύση, να φέρει την ΑΝΑΣΤΑΣΗ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *