ΦΡΑΓΚΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ…ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πραγματικά εντυπωσιακή δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις μέρες της μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, δείχνει την πραγματική εικόνα που ζει σήμερα ο τουρκικός λαός, τον οποίο το καθεστώς χρησιμοποιεί για τις μεγαλοϊδεατικές του επιδιώξεις ενώ τον έχει καταδικάσει στην πείνα καις την ανέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν δημοσκόπηση της εφημερίδας Hürriyet, που δημοσιεύει ο γνωστός δημοσιογράφος Abdulkadir Selvi, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για τους Τούρκους δεν είναι ούτε τα ελληνοτουρκικά, ούτε η υλοποίηση της Γαλάζιας Πατρίδας, αλλά το οικονομικό, με 38% και ακολουθεί ο Κορονοιός με 24,8% και μετά η ανεργία με 11,9%.

Ενώ στην ίδια δημοσκόπηση Ερντογάν παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Τουρκίας αλλά με πολύ πεσμένο ποσοστό συγκεντρώνοντας το 31,1%, η μεγάλη έκπληξη είναι ότι ακολουθείται από τον πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, Selahattin Demirtaş με 18% και έπονται, η Meral Akşener με 17,4%, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu με 17,1 και ο δήμαρχος της Άγκυρας, Mansur Yavaş με 16,5%.

Όσον αφορά τις κομματικές προτιμήσεις το κυβερνών κόμμα, ΑΚΡ partı, παίρνει 28,1%, (μεγάλη πτώση) και ακολουθεί το Λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης, CHP, με 16,5%, (επίσης σε πτώση).

Εντωμεταξύ η κατάσταση της οικονομίας αναμένεται να επιδεινωθει και άλλο με σοβαρές συνέπειες για όλο το πολιτικό φάσμα μιας τεχνικής χώρας όπως είναι η Τουρκία δυναμώνοντας τις φυγόκεντρες και αυτόδιαλυτικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Ερντογάν, παίζουν πολλά σενάρια και πολλοί ξαναθυμήθηκαν το τέλος του Αντνάν Μεντερές.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *