ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ…

5/5 (10)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η δήλωση του στρατιωτικού συμβούλου του Ιρανού προέδρου, Ali Hamaney, του στρατηγού Yahya Rahim Safevi, ο οποίος αφού χαρακτήρισε την τουρκική επέμβαση στην Συρία με την συμβολική ονομασία «Κλάδο Ελαίας» ως κατάφορη εισβολή και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, απείλησε με επέμβαση των ιρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Συρία αν συνεχιστεί η επιχείρηση αυτή.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ιρανός στρατηγός αφού ζήτησε την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία, απείλησε με επέμβαση αν συνεχιστεί η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων προς τα ανατολικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει τουλάχιστον πέντε βάσεις στο συριακό έδαφος και θεωρείται ο μεγαλύτερος σύμμαχος του προέδρου Άσαντ. Η δήλωση αυτή του Ιρανού στρατηγού, δεν είναι άσχετη με την προώθηση από την Τουρκία των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης που έχουν ορκιστεί να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ.

Το καίριο ερώτημα που παραμένει είναι ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας, στην περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης με εμπλοκή και των Ιρανών.

Και να μην ξεχνάμε ότι οι Ιρανοί δεν είναι…Γιουνανλήδες να φοβούνται να εκφραστούν υπέρ των εθνικών τους συμφερόντων, μην τυχόν και χαρακτηριστούν σαν …φασίστες!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *