ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ : ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΑ «ΚΑΨΕΙ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν στην Τουρκιά οι δηλώσεις του πρώην υπαρχηγού της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, του Cevat Öneş, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Cumhurriyet με τις οποίες προλέγει για το νέο έτος την περεταίρω άγρια όξυνση των συγκρούσεων με τους Κούρδους στην νοτιοανατολική Τουρκία και όχι μόνο.

ΜΙΤΟι ιδιαίτερα απαισιόδοξες δηλώσεις του πρώην υπαρχηγού της ΜΙΤ, που έχει σημειωτέον άριστες πηγές πληροφοριών, έγιναν με αφορμή τις συνεχιζόμενες με μεγάλη ένταση συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με θύματα και από τις δυο πλευρές.

Όπως τόνισε ο Cevat Öneş, η αδιάλλακτη πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και η απόρριψη από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου κάθε επαφής με τον αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, οδηγεί την κατάσταση στα άκρα με ολέθριες συνέπειες για την ίδια την συνοχή της Τουρκίας.

Παράλληλα και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν πρότεινε να τεθεί εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα, σύμφωνα με τον πρώην υπάρχηγό της ΜΙΤ θα ρίξει και άλλο λάδι στην φωτιά που μπορεί στο τέλος να κάψει όλη την χώρα με αμέτρητα θύματα.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 2 Ιαν. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *