ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Οι επιστήμονες έχουν βάλει ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός αρσενικού χαπιού, σύμφωνα με νέα έρευνες.

Τριάντα ώρες μετά την έγχυση αρσενικών μακάκων με μια ένωση γνωστή ως ΕΡ055, το σπέρμα τους δεν μπόρεσε να κινηθεί, σύμφωνα με μελέτη.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Michael O’Rand, από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε: «Με απλά λόγια, η ένωση σβήνει την ικανότητα του σπέρματος να κολυμπήσει, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης».

Κανένας από τους πιθήκους δεν εμφάνισε παρενέργειες, οι οποίες πιστεύεται ότι οφείλονται στο γεγονός ότι το EP055 δεν έχει καμία επίδραση στις αρσενικές ορμόνες, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τα περισσότερα θηλυκά χάπια ελέγχου γέννησης περιέχουν ένα μείγμα των ορμονών οιστρογόνου και προγεστερόνης, που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους, ακανόνιστες διαθέσεις και ναυτία.

Επιπλέον, όλα τα σπερματοζωάρια των πιθήκων κινούνταν κανονικά μέσα σε τρεις εβδομάδες, υποδεικνύοντας ότι η θεραπεία είναι αναστρέψιμη, προσθέτει η έρευνα.

Επί του παρόντος, η ανδρική αντισύλληψη περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε προφυλακτικά, τα οποία μπορεί να αποτύχουν έως και 18 τοις εκατό του χρόνου, εάν φορεθούν λανθασμένα, ή βλενσώματα, τα οποία είναι δαπανηρά και δύσκολα να αντιστραφούν.

Πλήρης ανάκαμψη μετά από 18 ημέρες

Το ΕΡ055 δεσμεύεται με την πρωτεΐνη ΕΡΡΙΝ, η οποία υπάρχει στην επιφάνεια του σπέρματος.

Μέσα σε έξι ώρες από την έγχυση, η κινητικότητα του σπέρματος των πιθήκων μειώθηκε κατά περίπου 20%.

Μιλώντας για τα ευρήματα, ο συγγραφέας της μελέτης Dr Mary Zelinski πρόσθεσε: «Στις 18 ημέρες μετά την έγχυση, όλα τα μακάκοι έδειξαν σημάδια πλήρους ανάκαμψης, υποδεικνύοντας ότι η ένωση ΕΡΟ55 είναι πράγματι αντιστρέψιμη».

Η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων άρχισε να βελτιώνεται μετά από περίπου τρεις ημέρες.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι δεν είναι σαφές πότε η αντισύλληψη μπορεί να είναι διαθέσιμη για ανθρώπινη χρήση.

Ελέγχουν το EP055 σε μορφή χαπιού και σχεδιάζουν να διερευνήσουν την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη της εγκυμοσύνης σε μια μελέτη σε ζώα.

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η δημουργία ενός αντισυλληπτικού χαπιού για άντρες;

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *