ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη ανησυχία της τουρκικής πλευράς για πιθανότητα μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της αρμενικής γενοκτονίας να αναγνωριστεί σε πρώτη φάση και η ποντιακή γενοκτονία, προβάλλει ένα άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο : «Sırada Ponrus yalanı var», δηλαδή, «Σειρά έχει το ψέμα του Πόντου», (δηλαδή της ποντιακής γενοκτονίας).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο συνεταίρος των Κούρδων, κύριος Τζο Μπάιντεν, αφού αναγνώρισε επίσημα την ψεύτικη αρμενική γενοκτονία έχει σχέδιο μακροπρόθεσμο να προχωρήσει και σε αναγνώριση και άλλων γενοκτονιών, όπως των Ελληνοποντίων.

Στο ίδιο άρθρο επισημάνετε η συνεργασία τα τελευταία χρόνια του αρμενικού με το ελληνικό ακόμα και με ο ισραηλιτικό λόμπι κατά της Τουρκίας, με στόχευση την καταδίκη της για ιστορικά γεγονότα που παρουσιάζονται με μεροληπτικό τρόπο από τους ιστορικούς της Δύσης.

Γιατί, όπως αναφέρει το τουρκικό άρθρο, όχι μόνο οι…«καημένοι» οι Τούρκοι δεν έκαναν καμία γενοκτονία, αλλά υπέστησαν φρικτές γενοκτονίες από τους Αρμένιους και τους Έλληνες Πόντιους και μη, στην Μικρά Ασία.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *