ΤΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6b6_Untitled-3Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αυτή την φορά το «θερμό» επεισόδιο έγινε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και σύμφωνα με τους Τούρκους σε «διεθνή» εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ένα αεροσκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που εκτελούσε «ερευνητική» πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δέχτηκε «επικίνδυνη» παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Όπως αναφέρεται, περί την εντεκάτη πρωινή ένα αεροσκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ενώ βρίσκονταν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου εμφανιστήκαν δυο ελληνικά F-16 που το πλησίασαν σε επικίνδυνη απόσταση. Σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές ανακοινώσεις, η παρενόχληση κράτησε περί τα εικοσιπέντε λεπτά και μάλιστα ένα F-16 είχε εγκλωβίσει στα ραντάρ του το «αθώο» τουρκικό αεροσκάφος. Το επεισόδιο, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, έγινε μεταξύ της Λήμνου και βορειοδυτικά της Χίου.

Όπως φαίνεται το «τουρκικό πάρτι» στο Αιγαίο συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν σταματήσει ποτέ.

Προσοχή!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις του προέδρου (Μητσοτάκη). Εγώ θα ήθελα να δω πρόταση όπως. <<Φυλήσουμε τα θαλάσσια σύνορα μας με το λιμενικό, το ναυτικό και αν χρειαστεί και με εθελοντές στα διεθνή και εγχώρια ύδατα, πριν φτάσουν στη στεριά. Τους αναγκάζουμε να επιστρέψουν από εκεί που ξεκίνησαν. Όταν στην αφετηρία δουν τις βάρκες να επιστρέφουν θα το σκεφτούν καλά να πληρώσουν για ένα αμφίβολης προσδοκίας ταξίδι στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *