ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΡΟΥΝΟΥΣ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ;

5/5 (4)

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες 2.400 μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου μόνο τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έφτασε τους 2400, ενώ από την Πέμπτη το πρωί έως και την Δευτέρα, πέρασαν ανεμπόδιστοι σχεδόν 600 άτομα, τα περισσότερα στη Λέσβο.

Στα Κέντρα Παραμονής Αλλοδαπών των νησιών, το τελευταίο αυτό το διάστημα, καταγράφηκε η άφιξη 288 ατόμων στη Λέσβο, 70 στη Χίο και 128 στη Σάμο.

Από το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στα νησιά 83 άτομα στη Χίο και 43 άτομα στη Σάμο, τα οποία δεν έχουν ακόμα καταγραφεί επίσημα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο.

Καταγεγραμμένα ή μη καταγεγραμμένα η πλειονότητα αυτών πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες αφίξεις ανεβάζουν σε αριθμό ρεκόρ, για όλο το 2017, τον αριθμό όσων πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρώτες 18 μέρες του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, χωρίς τις σημερινές νέες αφίξεις στη Λέσβο πέρασαν 1.405 άτομα, στη Χίο 278 και στη Σάμο 642. Συνολικά δηλαδή 2.325.

Σημειώνεται ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοινώνει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου επενέβη σε 37 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 1.545 πρόσφυγες και μετανάστες που με τις πλαστικές βάρκες στις οποίες επέβαιναν δεν είχαν βγει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Και κανείς δεν μας λέει αν αυτό θα αυξηθεί ή τουλάχιστον μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση την ίδια ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεσπίζουν όλο και πιο αυστηρούς νόμους για αυτό το ζήτημα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *