ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

resized_6c48b-2123_eng_picture_20141201_3928670_3928672Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η επιδεικτική απόρριψη της πρόσκλησης του Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να παραβρεθεί στην Μόσχα για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενάτης Μαΐου για την εβδομηκοστή επέτειο της μεγάλης νίκης του ρωσικού στρατού κατά των Γερμανών ναζιστών, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην ρωσική πρωτεύουσα όπως ομολογούν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Άγκυρα πριν από ενάμιση μήνα ο Ρώσος πρόεδρος είχε προσκαλέσει ο ίδιος τον Ερντογάν να τιμήσει την Ρωσία στις μεγαλοπρεπείς παρελάσεις που θα γίνουν στην Μόσχα για την επέτειο της νίκης του ρωσικού στρατού κατά των ναζιστών. Ο Ερντογάν όμως προφανώς χολωμένος με τον Πούτιν γιατί αντί να έρθει στην Τουρκία στις 24 Απριλίου στην επέτειο της τουρκικής νίκης στην μάχη της Καλλίπολης, πήγε στο Ερεβάν της Αρμενίας τιμώντας τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας, απέρριψε τώρα την πρόσκληση αυτή.

Έτσι αντί για τον Ερντογάν η Τουρκία σε μια κίνηση υποτίμησης των ρωσικών εκδηλώσεων θα εκπροσωπηθεί από τον πρέσβη της στην Μόσχα, Ümit Yardım. Η απόφαση αυτή του Ερντογάν έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής, Cemil Çiçek, που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στην ρωσική πρωτεύουσα. Ο Çiçek απαντώντας σε ερωτήσεις Ρώσων δημοσιογράφων ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν δεν θα έρθει στην Μόσχα γιατί το πρόγραμμα του είναι…πολύ βεβαρημένο!

Αυτό το επεισόδιο είναι άλλο ένα επεισόδιο στην αυξανόμενη ψύχρανση τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας, με απαρχή το μεγάλο θέμα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από τον Βλαδιμήρ Πούτιν γεγονός που εξόργισε την Άγκυρα. Από την άλλη πλευρά και εδώ είναι το ουσιαστικό, στην Μόσχα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια προς την Τουρκία για την συμμετοχή της σε νατοϊκές ναυτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα που στρέφονται απ ευθείας κατά της Ρωσίας. Και έπονται εξελίξεις!

Και για το επίμαχο θέμα, αλήθεια θα πάει στην Μόσχα όπως είχε ανακοινωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

 1. FW: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ «ΕΔΩ +ΤΩΡΑ»

  Η λανθάνουσα έπαρση της εξουσίας, το να κάνει ο καθένας ότι θέλει αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα κακό, διότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν τα μέσα στον κάθε άνθρωπο διεφθαρμένα ένστικτα. Αριστοτέλης (ελεύθερη απόδοση).
  Το να τιθασεύεις τα ένστικτα είναι θέμα παιδείας πολύ δύσκολο, διότι χρειάζεται πολιτική φιλοσοφία και δημοκρατικό μέτρο. Το καλύτερο μέτρο ως σήμερα περιέχεται στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, διότι η αρετή είναι στη διάνοια και συνακολουθεί η πράξη. Φθάνουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι στις μέρες μας δεν έχουμε παιδεία.
  Εξηγείται ίσως έτσι γιατί η ανθρωπότητα ενώ έχει κάνει τεχνολογικά θαύματα, δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς την θεία υπόσταση του ανθρώπου που παρέμεινε έρμαιο στην κτηνωδία της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Εμάς τους σύγχρονους Έλληνες μας αδρανοποίησε η εκφυλιστική καλοπέραση με το ψεύτικο δανεικό χρήμα, η ζωή δίχως πνευματικές αξίες και αρχές μακριά από την ελληνική παράδοση που χάσαμε ανεπίτρεπτα.
  Επιχειρούν τώρα οι δανειστές να μας πείσουν σύμφωνα με την τοκογλυφία των αγορών την οποία επέβαλαν διεθνώς ότι είμαστε υπερχρεωμένοι, για να μας πάρουν τα σπίτια και το βιός μας πριν η φούσκα από το πλαστό χωρίς οικονομικό αντίκρισμα χρήμα σκάσει στα χέρια των οικονομικών τρομοκρατών.!
  Για να πετύχει τους στόχους της » η μαφία των αγορών» εξαγοράζει πολιτικούς, εκβιάζει με οικονομικούς δολοφόνους και μεταβάλλει τους λαούς ακόμα και της ευρωζώνης σε χρεωκοπημένους όχλους, με στόχο να τους εξουσιάσει, να υπεξαιρέσει ή να εξαγοράσει, ανταλλάσοντας το εικονικό (πλαστό) χρήμα με εμπράγματες αξίες (τις περιουσίες μας.

  FW: Εμπρός να εκδιώξουμε εδώ και τώρα το Δ.Ν.Τ. αντί να «κάνουμε υπακοή στα μνημόνια των δανειστών», του διεθνούς ανεξάρτητου και ασύδοτου ιδιωτικού εικονικού κεφαλαίου (δεν ανήκει σε καμία χώρα + δεν πληρώνει φόρους). Είναι μέρος της διεθνούς παραοικονομίας «φούσκα» την οποία διαχειρίζεται κυρίως η Fed και λίγες τράπεζες, που με την τοκογλυφία έφθασε να είναι ως και 9 φορές μεγαλύτερο του διακινούμενου πραγματικού παγκόσμιου κεφαλαίου.

  ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
  H Γερμανική «Δημοκρατία» π.χ. (ως μαριονέτα της fed) αυτοανακηρύχθηκε ιθύνων νους και επιβάλλει ως Προκρούστης το αυστηρό οικονομικό της πρότυπο και την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία της. Λειτουργεί ως αυτόκλητος αρχηγός της Ε.Ε. χειραγωγεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και περνά την οικονομικά χρυσή εποχή της συχνά εις βάρος των χωρών της ευρωζώνης και ιδιαίτερα της χώρας μας.
  Φθάνουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι αυτοί που αιματοκύλισαν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο για να επιβληθούν δεν κατάλαβαν τι έκαναν. Διότι ευνοήθηκαν οικονομικά και πολιτικά λόγω του ψυχρού πολέμου που ενέπνευσε η fed και επέβαλλαν οι ΗΠΑ τους «δυτικούς εναντίων των ανατολικών συμμάχων» μας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι παρέμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν ούτε τα αποθέματα σε χρυσό της Ελλάδος που καταχράστηκαν. Μήπως πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για να εξαγνιστούν ή να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη;

  Είναι εφικτή σήμερα και αναγκαία η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης; Όσοι διαφωνούν μπορούν να φύγουν.! Αλλιώς θα πρέπει να λειτουργήσουν αυτόνομα παραρτήματα της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κομισιόν (Eur. Commission).

  Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΈΛΟΣ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

  Σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς κανόνες των «αγορών» για να επιβιώσει και ν’ αντιμετωπίσει την επερχόμενη διεθνή οικονομική κρίση. Διότι τα θύματα από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ που εξαπέλυσαν στη χώρα μας ξεπερνούν τις 9 χιλιάδες σε απελπισμένους αυτόχειρες συνανθρώπους μας και τα 2.2 τρισεκατομμύρια ευρώ σε εθνικούς πόρους.! (14 Νοεμβρίου 2015).
  https://www.facebook.com/video.php?v=797653893604247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *