ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΦΛΟΓΕΣ(Βίντεο)

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Αρκετά ατυχή περιστατικά συμβαίνουν στο Ιράν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Στις 2 Ιουνίου, ξέσπασε μαζική πυρκαγιά στο διυλιστήριο Tondguyan, το οποίο βρίσκεται στα νότια προάστια της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης. Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, τα ασθενοφόρα και οι πυροσβέστες στάλθηκαν γρήγορα στο διυλιστήριο πετρελαίου, όπου όλες οι εργασίες έχουν σταματήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή σε αγωγό υγροποιημένου αερίου στην εγκατάσταση.

Έτσι ξεκίνησε μια έρευνα για τη φωτιά. Ο Shaker Khafaii, επικεφαλής της εταιρείας διύλισης πετρελαίου της Τεχεράνης, η οποία διαχειρίζεται το κρατικό διυλιστήριο, απέκλεισε την πιθανότητα σαμποτάζ. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το IRIS Kharg, το μεγαλύτερο πλοίο στο Ιρανικό Ναυτικό, πυρπολήθηκε στον Κόλπο του Ομάν και στη συνέχεια βυθίστηκε. Η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το συγκρατήσουν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Οι προσπάθειες για τη διάσωση του Kharg μήκους 207 μέτρων απέτυχαν. Χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια άλλων πλοίων στο στόλο στη θάλασσα και για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 400 ναυτικοί και πιθανοί στρατιώτες πήδηξαν στο πλοίο, 33 από τους οποίους τραυματίστηκαν. Ιρανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο Kharg, αν και δήλωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα. Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου στο Ιράν τους τελευταίους μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις, υπήρξαν υποψίες για σαμποτάζ από ισραηλινές πληροφορίες ή άλλους εχθρούς του Ιράν. Πυρκαγιές και περιστατικά στα οποία εμπλέκονται διάφορα δεξαμενόπλοια και άλλοι τύποι πλοίων δεν είναι επίσης ασυνήθιστα, καθώς το Ιράν και το Ισραήλ φαίνεται να εμπλέκονται σε κάποιο είδος σαμποτάζ στη θάλασσα.

https://southfront.org/summer-comes-with-a-blaze-in-iran/

Τον Απρίλιο, ένα ιρανικό πλοίο με το όνομα MV Saviz, που πιστεύεται ότι ήταν βάση φρουράς και αγκυροβόλησε στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά της Υεμένης για χρόνια, στοχεύτηκε σε μια επίθεση που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ. Το 2020, κατά τη διάρκεια μιας ιρανικής στρατιωτικής άσκησης, ένας πύραυλος έπληξε τυχαία ένα ναυτικό πλοίο κοντά στο Γιασκ, σκοτώνοντας 19 ναυτικούς και τραυματίστηκαν 15. Επίσης το 2018, ένας καταστροφέας του Ιρανικού Ναυτικού βυθίστηκε στην Κασπία Θάλασσα.

Ανεξάρτητα από αυτό, συνέβη ένα ατύχημα την 1η Ιουνίου. Δύο πιλότοι της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος σε μαχητικό αεροσκάφος F-5. Διερευνά τι προκάλεσε δυσλειτουργία στο μαχητικό F-5 της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-5 λειτουργούν με την Ιρανική Πολεμική Αεροπορία από τη δεκαετία του 1970. Δεν είναι σαφές εάν κάποιο από αυτά τα περιστατικά σχετίζεται με φάουλ, αλλά δεν θα ήταν έκπληξη αν ληφθούν υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα.

https://southfront.org/wp-content/uploads/video/03.06.2021_IMR_Iran.mp4

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *