ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ… ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

5/5 (1)

Φωτο1

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

 

Όλοι γνωρίζουμε την μικρή ολλανδική πόλη του Μάαστριχ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Η πόλη αυτή συμβολίζει την Ενωμένη Ευρώπη καθώς εκεί στις 7 Φεβρουαρίου του 1992 υπογράφηκε η συνθήκη της δημιουργίας της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνθήκη αυτή έθεσε ουσιαστικά την βάση για την μετέπειτα πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια πορεία όμως που κάθε άλλο παρά ανταποκρίθηκε στα όνειρα των ευρωπαϊκών λαών καθώς προώθησε ένα άτεγκτο τραπεζιτικό ολοκληρωτισμό και μια δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Αλλά ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός που έρχεται από αυτή την συμβολική πόλη, μας δείχνει πως ο χριστιανισμός, η θρησκεία που κυριάρχησε στην Ευρώπη επί αιώνες, σήμερα έχει αντικατασταθεί από μια άθεη και νεοταξική κουλτούρα που ισοπεδώνει κάθε παραδοσιακή χριστιανική παρουσία. Το μεγάλο σκάνδαλο του Μάαστριχ, είναι ο καθεδρικός ναός του, ένας περικαλλής ιστορικός χριστιανικός ναός που κτίστηκε τον δέκατο τρίτο αιώνα. Ο ναός αυτός σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα κλασικό καφέ- μπαρ, όπως δείχνουν οι εικόνες που κυκλοφορούν και παρουσιάζουμε εδώ. Αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι πως η Αγία Τράπεζα του ναού, με ένα μεγάλο σταυρό επάνω της, έγινε… τραπέζι για τις κάθε λογής ορέξεις των καφενόβιων θαμώνων.

Φωτο2

Ο ναός αυτός με την τόσο μεγάλη ιστορία του είναι άλλο ένα θλιβερό κρούσμα μιας Ευρώπης που απόχριστιανοποιείται. Η παπική και η προτεσταντική έκφραση του χριστιανισμού που αποσχίστηκε από την αρχέγονη χριστιανή πηγή της, έχει οδηγήσει τους δυτικοευρωπαίους στην αθεΐα και ακόμα χειρότερα σε κάθε λογής θρησκευτικές αιρέσεις με όλες τις ψυχοφθόρες συνέπειες αυτής τη εξέλιξης. Σε χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία ακόμα και Γαλλία, χριστιανικοί ναοί γίνονται αίθουσες διασκέδασης, αποθήκες, γυμναστήρια ακόμα και…οίκοι ανοχής!!!

Acaban con las Iglesias en Holanda

 

 

Greater Travelers Rest Turns Into a Nightclub…AGAIN

DEAD CHURCH IS TURNED INTO A NIGHTCLUB

 

Ειδικά στην Γερμανία, σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Σπίγκελ, τα κρούσματα μετατροπής ναών σε γυμναστήρια συνεχώς αυξάνονται. Συγκεκριμένα η εκκλησία του αγίου Παύλου στο Rakvere, του αγίου Μαρτίνου στο Moringen, περιοχής Göttingen, του αγίου Νικολάου στο Hameln και του αγίου Νικολάου στο Heilbronn, έγιναν… γυμναστήρια. Παράλληλα στο Βερολίνο πολλές εκκλησίες καθολικών και διαμαρτυρόμενων έχουν εγκαταλειφτεί, ενώ οι εκκλησίες στις περιοχές Mönchengladbach και Stadtteil Rheydt, έγιναν μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ φαίνεται και η ανησυχητική επέλαση του Ισλάμ, καθώς ήδη σε όλη την Γερμανία λειτουργούν επίσημα 159 μουσουλμανικά τεμένη, ενώ την περίοδο αυτή κτίζονται άλλα 128 χώρια τα μη δεδηλωμένα που είναι χιλιάδες. Παράλληλα υπάρχουν και λειτουργούν 2,500 μεστζίτ, δηλαδή αίθουσες προσευχής στο Ισλάμ.

Church Converts To Pub

 

Abandoned Church Converted Into Skateboarding Sanctuary

Σε τέτοιο χάλι έχουν καταντήσει τις εκκλησίες που πολλές τις έχουν μετατρέψει σε μεζονέτες-κατοικίες και όποτε έχουν διάθεση οι ιδιοκτήτες χτυπάνε εκεί τις καμπάνες για να σπάσουν πλάκα.

Converting Churches Into Homes

Όταν στην Ευρώπη οι εκκλησίες όπου άλλοτε ακούγονταν ο λόγος του Θεού σήμερα μετατρέπονται σε καφεμπαρ, ναιτκλαπ, ακόμα και τζαμιά με τις εκατοντάδες χιλιάδες που κατακλύζουν την ήπειρο. Ενώ ομοφυλόφιλοι και κάθε λογής σεξουαλικά διαφοροποιημένοι-διεστραμμένοι κάνουν επίσημες παρελάσεις, τότε είναι δυνατόν να μην περιμένουν τη οργή του Θεού από τη θεια δικαιοσύνη;
Διότι ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη όπως φωνάζουν οι διάφοροι αγαπολόγοι αλλά και δικαιοσύνη και ο καθένας κρίνεται σύμφωνα με τα «έργα» του.

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας μετατράπηκε σε τζαμί που ονομάστηκε Ιησού

Church turned into Mosque named after Prophet Jesus
Church Converted to a Mosque – Al-Birr Community Centre (Thanet, Margate, Kent)
France: Churches into Mosques | European Journal

 

Και εις «ανώτερα»!

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

  1. Γιατί σας κάνει τόση εντύπωση του τί γίνεται στην Ευρώπη; Το διαλέξανε αφού ο πάπας τους και ο προτεσταντισμός δεν είναι καν θρησκεία. Όταν οι λειτουργοί τους ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και τα του κόσμου τούτου τί περιμένετε να κάνοθν οι πιστοί του; Ας προστατέψουμε την Ορθοδοξία μας από την εκκοσμίκευση!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *