ΣΤΕΡΕΨΕ ΑΠΟ…ΠΙΛΟΤΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΦωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την απίστευτη ομολογία ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που σχεδόν καθημερινά κάνει επίδειξη προκλητικότητας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, έχει κυριολεχτικά… στερέψει από πιλότους, έκανε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, αντιπτέραρχος Abidin Ünal.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπτεράρχου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για τα αίτια των πολλών αεροπορικών ατυχημάτων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που έχουν στοιχίσει την ζωή σε μεγάλο αριθμό πιλότων τα τελευταία χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2015 συνολικά έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία 567 πιλότοι. Από αυτούς, οι 193 αποχωρήσαν αφού συνταξιοδοτήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι για «διάφορους» (;;;), λόγους προτίμησαν να αποστρατευτούν.

Ο Τούρκος αντιστράτηγος προσπάθησε να αιτιολογήσει την αυξημένο αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων της πολεμικής αεροπορίας, κάτι που έχει θορυβήσει το σώμα και έχει προκαλέσει πολλές ενστάσεις για την καταλληλότητα της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων. Κατά την διάρκεια δε αυτής της αποκαλυπτικής συνέντευξης, αποκάλυψε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πιλότων για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια αθρόα έξοδο, εξέλιξη που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας !!!

Όπως φαίνετε σε λίγο καιρό και λόγω… έλλειψης «έμψυχου υλικού» οι Τούρκοι θα το σκέφτονται πολύ να συνεχίσουν τα προκλητικά τους παιχνίδια πάνω από το ελληνικό Αιγαίο, εκτός και αν προτιμήσουν να καλύψουν τις ελλείψεις τους με την… εισαγωγή «ξένων προϊόντων».

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

6 Σχόλια

  1. Την πρώτη μέρα του 2010 η «Turkish Airlines» είχε 134 αεροπλάνα (wikipedia). Αυτή τη στιγμή έχει 264(ιστοσελίδα της εταιρίας), έχει διπλασιάσει δηλαδή το στόλου της. Η ζήτηση για πιλότους λοιπόν στην εταιρία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Από που θα βρουν; Απο την πολεμική αεροπορία που της παρέχει δωρεάν εκπαιδευμένους πιλότους.

  1. 12 Μαρ. 2015

    […] nikosxeiladakis.gr […]

  2. 12 Μαρ. 2015

    […] Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπτεράρχου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για τα αίτια των πολλών αεροπορικών ατυχημάτων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που έχουν στοιχίσει την ζωή σε μεγάλο αριθμό πιλότων τα τελευταία χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2015 συνολικά έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία 567 πιλότοι. Από αυτούς, οι 193 αποχωρήσαν αφού συνταξιοδοτήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι για «διάφορους» (;;;), λόγους προτίμησαν να αποστρατευτούν. Ο Τούρκος αντιστράτηγος προσπάθησε να αιτιολογήσει την αυξημένο αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων της πολεμικής αεροπορίας, κάτι που έχει θορυβήσει το σώμα και έχει προκαλέσει πολλές ενστάσεις για την καταλληλότητα της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων. Κατά την διάρκεια δε αυτής της αποκαλυπτικής συνέντευξης, αποκάλυψε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πιλότων για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια αθρόα έξοδο, εξέλιξη που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας !!!Όπως φαίνετε σε λίγο καιρό και λόγω… έλλειψης «έμψυχου υλικού» οι Τούρκοι θα το σκέφτονται πολύ να συνεχίσουν τα προκλητικά τους παιχνίδια πάνω από το ελληνικό Αιγαίο, εκτός και αν προτιμήσουν να καλύψουν τις ελλείψεις τους με την… εισαγωγή «ξένων προϊόντων».Ίδωμεν! πηγή […]

  3. 16 Δεκ. 2017

    […] ΠΗΓΗ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *