ΣΕ 250 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΚΚ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

fft86_mf5654808Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πιο αιματηρή προεκλογική περίοδο διάγει η Τουρκιά από την δεκαετία του ενενήντα, καθώς οι επιθέσεις του κουρδικού ΡΚΚ γίνονται σε καθημερινή βάση και τις πληρώνει ακριβά ο τουρκικός στρατός που δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις των Κουρδών ανταρτών.

Ειδικά στις ανατολικές επαρχίες έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο στάτους κβο, καθώς το ΡΚΚ έχει καταφέρει ουσιαστικά να ελέγξει τις κύριες οδικές αρτηρίες στήνοντας ενέδρες, συχνά με πολλά θύματα από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Όπως αναφέρεται στην Άγκυρα, οι επιθέσεις του ΡΚΚ αναμένεται να αυξηθούν και να επεκταθούν σε όλη σχεδόν την τουρκική επικράτεια εν όψει και της προεκλογικής περιόδου και για τον λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αποφασίστηκε να εφαρμοστούν μπλόκα στις εθνικές οδούς σε μια σειρά επαρχιών όπως Ντιαρμπακίρ, Αγρί, Χακαρί και Βαν, ενώ τα έκτακτα μέτρα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες αναλόγως των εξελίξεων που προδιαγράφονται για πολλούς άκρως εκρηκτικές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα στα έκτακτα μέτρα είναι και το να διατεθούν επίλεκτες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων η αποτελεσματικότητα όμως των οποίων αμφισβητείτε καθώς οι Κούρδοι εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία, γνωρίζοντας άριστα τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, ξαφνικές επιθέσεις που αιφνιδιάζουν και ουσιαστικά κατατροπώνουν τον τακτικό τουρκικό στρατό.

Σίγουρα οι περεταίρω εξελίξεις καθώς η Τουρκία βαδίζει προς τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι πολύ καυτές και από την έκβαση τους θα κριθούν πολλά πράγματα συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνοτούρκικων, που «βαδίζουν» πάνω σε άκρως τεντωμένο σχοινί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 1 Σεπ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *