Πύργος της Βαβέλ…η Ε.Ε. αναιρεί το Συμβούλιο της Ευρώπης !!!

5/5 (2)

«Έγινε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ.

Στις 27/1/2021 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε λάβει αντίθετη απόφαση. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση αυτή (αριθμός 2361), που σας παραθέτουμε στο πρωτότυπο στα αγγλικά και ειδικότερα στα άρθρα 7.3.1. και 7.3.2. διαβάζουμε τα εξής: « .. 7.3.1.να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενημερώνονται πως ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι σε κανέναν δεν ασκείται πίεση πολιτική, κοινωνική ή άλλη ώστε να εμβολιαστεί, αν δεν θέλει ο ίδιος να το πράξει (σ.σ. το κεφαλαιογράμματο αποτελεί επιλογή του πρωτοτύπου κειμένου και όχι δική μας)

7.3.2. να εξασφαλιστεί ότι δεν υφίσταται καμία διάκριση κατά όποιου δεν έχει εμβολιαστεί επ’ αφορμής πιθανών κινδύνων υγείας ή περί της μη θελήσεώς του να εμβολιαστεί…»

Παρακάτω, σε μια έμμεση απάντηση στον ακαταλόγιστο πολιτικά Μητσοτάκη, που έσπευσε να ζητήσει, αυτός, ο «τελευταίος τροχός της άμαξας»  της Ευρώπης την καθιέρωση «πιστοποιητικού εμβολιασμού» , το άρθρο 7.5.2 ορίζει : «…χρησιμοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο για τον προβλεπόμενο σκοπό της παρακολούθησης της επάρκειας του εμβολίου, τις πιθανές παρενέργειες και τις ανεπιθύμητες ενέργειες»

https://pace.coe.int/en/files/29004/html?fbclid=IwAR2InLaMbwbX5CLogp4KcC_udtT1ftfgFZNTVQCyHTTzDw__B9RFfUzASak

Την συγκεκριμένη απόφαση είχε αναδείξει η ΕΛΑΣΥΝ από τις 30/1/2021 (link)


https://elasyn.com/2021/01/30/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4/

Η Πρόεδρος της Κομισιόν παραβλέποντας την ανωτέρω απόφαση που αφορά και δεσμεύει όλες τις χώρες της Ε.Ε., μετατόπισε τις ευθύνες σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η χρήση του πιστοποιητικού. «Η απόφαση λοιπόν του τι μπορείς να κάνεις ενδεχομένως με ένα τέτοιο πιστοποιητικό εμβολιασμού μένει να αποφασιστεί ειδικότερα από την κάθε χώρα».

Ο Μητσοτάκης με την εμμονή του και σε αυτό το ζήτημα δηλώνει: «Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την ΕΕ»

Και συνεχίζει «απειλώντας» και δείχνοντας τις προθέσεις του: σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

elasyn.com

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *