ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΝΤΟ

giresun-da-pkk-saldirisi-6102409Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα χτυπήματα των ανταρτών του ΡΚΚ και όχι μόνο, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, διευρύνονται και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές εκτός από την νοτιανατολική Τουρκία που κυριολεκτικά «βράζει» από τις ένοπλες συγκρούσεις.

Έτσι, το Σαββάτο το βράδυ εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση ανταρτικών σωμάτων στην περιοχή του Πόντου. Συγκεκριμένα το Σαββάτο το βραδύ 26 Σεπτεμβρίου, ομάδα ενόπλων αναρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα και σε αστυνομικό τμήμα της Κερασούντος.

Σύμφωνα με την αναφορά του Νομάρχη Κερασούντος, Hasan Karahan, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Α.Α., η επίθεση έγινε το Σαββάτο το βράδυ στο τοπικό Κέντρο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Η ομάδα των ενόπλων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Aytekin Geçgel της περιοχής Güce Κερασούντος όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, αποτελούνταν τουλάχιστον από 5-6 ενόπλους και ήταν τόσες πολλές οι ριπές που ριχτήκαν, ώστε τα τοιχία του Κέντρου της Στρατοχωροφυλακής έχουν γεμίσει από τρύπες των μακρύκανων.

Σημειωτέον ότι η επίθεση αυτή είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια στην περιοχή του Πόντου και συγκεκριμένα από την δεκαετία του ενενήντα, όταν τότε ο Πόντος συγκλονίζονταν από την ένοπλη δράση πολλών ανταρτικών ομάδων, γι’ αυτό και προκάλεσε μεγάλη ταραχή στις τοπικές αρχές κάτι που φάνηκε και από τρόπο που προβλήθηκε το γεγονός στον τουρκικό τύπο.

Όπως φαίνεται η «επικίνδυνη» αποσταθεροποίηση της Τουρκίας προ των πυλών!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 27 Σεπ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *