ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ; ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

σάρωση0001Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως φαίνεται συνεχίζεται το σήριαλ των «θερμών» επεισοδίων στο ανατολικό Αιγαίο με τους Τούρκους να ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο επεισόδιο επιμένοντας να δημιουργούν συγκρουσιακή ατμόσφαιρα και μάλιστα παραμονές των ελληνικών εκλογών με άγνωστες συνέπειες.

yunanli-balikcilar-turk-denizaltisini-gorunce-dondu-5221363

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα τη ιστοσελίδας της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, (Yaşar ANTER/BODRUM-Muğla, DHA), στα ανοιχτά του Μπόντρουμ και πάλι στην περιοχή των Ιμίων, είχαμε νέα «θερμή» αντιπαράθεση με επίκεντρο πάλι την αλιεία της περιοχής. Αυτή την φορά όμως είχαμε και μια νέα εξέλιξη. Στο επεισόδιο αυτό ενεπλάκη τούρκικο υποβρύχιο, «Ρ 342», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι να δώσουν μια καινούργια διάσταση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Όπως αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα, σε απόσταση 4,5 μιλίων από την τουρκική ακτή και στην περιοχή των Ιμίων, δυο ελληνικά αλιευτικά εισήρθαν σύμφωνα με τους Τούρκους στα τουρκικά «χωρικά» ύδατα. Αμέσως σήμανε πάλι συναγερμός στην τουρκική ακτή και αυτή την φορά οι Έλληνες, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, αντίκρισαν ξαφνικά από τα βάθη της θάλασσας να αναδύεται ένα τουρκικό υποβρύχιο και να κατευθύνεται κατεπάνω τους για να τους απομακρύνει από τα τουρκικά «χωρικά» ύδατα. Αμέσως μετά την εμφάνιση του τουρκικού υποβρυχίου, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα δυο ελληνικά αλιευτικά και ενώ το υποβρύχιο τους πλησίασε με επικίνδυνο τρόπο, τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση την νήσο Κάλυμνο. Δεν αναφέρθηκε κάποια εμφάνιση πλοίων της ελληνικής ακτοφυλακής για να προστατεύσουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το υποβρύχιο ακολούθησε για λίγο τα ελληνικά αλιευτικά και αφού έμεινε επί μιαμιση ώρα στην επίμαχη περιοχή διασφαλιζοντας την τουρική κυριαρχία, τελικά γύρισε πίσω στην βάση του στο Didim, (Δίδυμα), της μικρασιατικής ακτής.

Δεν ξέρουμε που το πάνε οι Τούρκοι αλλά τα επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά στο ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσουν. Και στο τέλος αλήθεια, σε ποιους ανήκει η ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και αλήθεια προστατεύονται οι Ελληνες από την τουρκική προκλητικότητα ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *