ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ… Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

turkiye-rusya-iliskilerinde-flas-iddia-soguk-savas--7504557Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά την εντυπωσιακή επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ρωσίας με την ιστορική, όπως την χαρακτήρισαν οι Τούρκοι συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη του Ταιγίπ Ερντογάν με των Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, ο ψυχρός πόλεμος των δυο χωρών στο μέτωπο της Συρίας όπου τους χωρίζει άβυσσος θέσεων, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζεται αμείλικτος.

Την άποψη αυτή που δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο την υποστηρίζει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό, Foreign Policy, που στο τελευταίο τεύχος του σε άρθρο του στρατηγικού αναλυτή διεθνών σχέσεων, Colum Lynch, αναφέρει ότι συνεχίζεται η άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στον συριακό εμφύλιο που δεν επηρεάστηκε καθόλου από την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών.

Το άρθρο για να στηρίξει την άποψη αυτή, αναφέρεται στην έντονη καταγγελία του εκπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vitaly Churkin, που έγινε μετά την συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη και σύμφωνα με την οποία η Ρωσία κατήγγειλε της Τουρκία ότι συνεχίζει να ενισχύει και να στηρίζει της ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες που μάχονται στην Συρία.

Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση κεκλισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία, ανταλλάχτηκαν βαριές κατηγορίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που κατέδειξαν ότι παρασάγγας απέχει η εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, Vitaly Churkin, δεήλωσε μετά την συνεδρίαση ότι κάποιοι κύκλοι στην Άγκυρα δεν θέλουν με τίποτα την επαναπροσέγγιση Ρωσίας Τουρκίας και εργάζονται συστηματικά για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση ειδικά στο συριακό μέτωπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *