«ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ» ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Εκεί που «χτύπησε» περισσότερο από όλα η οικονομική κρίση ήταν το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, η ελληνική οικογένεια. Χιλιάδες οικογένειες διαλύθηκαν από τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν, τα διαζύγια χτύπησαν «κόκκινο» και τα αθώα θύματα, τα παιδιά, βρέθηκαν προ μιας οικογενειακής θύελλας προς δόξα όλων αυτών των «μεγάλων» πολιτικών μας που μας «έσωσαν» για άλλη μια φορά.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και θέμα ψυχής και θέμα ανθρωπισμού και θέμα παράδοσης και πίστης στην ύπαρξη μας σαν οντότητες και πρόσωπα μιας ελληνορθόδοξης κοινωνίας.

Ένα από αυτά τα αθώα θύματα κάπου στον κόσμο, από αυτά τα παιδιά, ένα μικρό κορίτσι, ζήτησε από τους χωρισμένους γονείς του να συμφιλιωθούν. Έστω και αν μιλά σε άλλη γλώσσα, ο τρόπος που απευθύνεται, η εκπληκτική σοφία της πραγματικά θα αγγίξει καρδίες!

«-Μαμά είσαι έτοιμη να συμφιλιωθείς μαζί του?

-Ναι.

-Προσπάθησε να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Δεν θέλω, εσύ και ο μπαμπάς να αντικατασταθείτε από άλλους και να μείνετε για πάντα κακοί. Θέλω εσύ και ο μπαμπάς να έχετε αλληλοκατανόηση, να λύσετε τα προβλήματά σας και να είστε φίλοι.

Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι, απλώς θέλω όλοι να είναι φίλοι. Και αν είστε καλοί πιστεύω ότι όλοι μπορούν να είναι καλοί. Δεν προσπαθώ να γίνω κακιά, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο μέσα στην καρδιά μου. Τίποτα άλλο εκτός από αυτό.

Και όσο για εσάς, μαμά και μπαμπά, νομίζω ότι μπορείτε να το καταφέρετε. Νομίζω ότι μπορείτε να κατεβάσετε λίγο τον εγωισμό σας σε χαμηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να τα κάνετε όλα πιο ομαλά. Είστε και οι δύο σύμφωνοι ;

Δεν προσπαθώ να γίνω κακιά, δεν προσπαθώ να σας πιέσω. Προσπαθώ να είμαι σταθερή σε γερές βάσεις, όχι πολύ προς τα κάτω αλλά στη μέση, όπου βρίσκεται η καρδιά. Η καρδιά μου είναι ζωντανή, η καρδιά των άλλων είναι επίσης ζωντανή. Και αν ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι είναι κακοί όλοι στο τέλος θα είναι τέρατα. Τότε δεν θα υπήρχε κανένας, μόνο τα τέρατα στη δική μας θέση.

Πρέπει όλοι να είμαστε Άνθρωποι, όλοι, συμπεριλαμβανομένων εμένα και της μαμάς μου, όλοι. Θέλω μόνο όλοι να ηρεμήσουν και να σκεφτούν, τίποτα άλλο. Θέλω να γίνουν όλα όσο το δυνατόν καλύτερα».

Αν ξέραμε το πόσο κακό είναι σε ένα μικρό παιδί οι γονείς που χωρίζουν, αν συνειδητοποιήσουμε το τι μας γίνεται και το τι μας κάνουν, τότε υπάρχει ελπίδα.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *