Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

gulenden_cemaate_silahlanin_cagrisi_h74912_bfe92Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια εντυπωσιακή είδηση που βάζει κυριολεκτικά καινούργια φωτιά στο εσωτερικό της Τουρκίας, έρχεται από τον τουρκικό τύπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Akit, που αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες, εν όψει ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας ο γνωστός ισλαμιστής ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει από το 1999 εξόριστος στις ΗΠΑ, καλεί τους οπαδούς του στην Τουρκία να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν στην χρήση όπλων γιατί θα το χρειαστούν στο εγγύς μέλλον.

Ο Γκιουλέν, το δίχτυο του οποίου τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί επανειλημμένες διώξεις από το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει για συνομωσία ανατροπής του και μάλιστα έχει ζητήσει την έκδοση του από τις ΗΠΑ χωρίς φυσικά καμιά ανταπόκριση, έχει απευθύνει κλήση στους οπαδούς του να εξοπλιστούν καθώς εκτιμά ότι οι εξελίξεις με την αναβίωση του εσωτερικού πολέμου με τους Κούρδους αλλάζουν τα δεδομένα και απαιτούν πολεμική εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Περιττό να σημειώσουμε ότι η κλήση αυτή του Φετουλάχ Γκιουλέν ερμηνεύεται σαν υποκίνηση ουσιαστικά εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό της Τουρκίας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 2 Αυγ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *