Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ «ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά δυστυχώς ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμος, προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα όταν πάνω στο ιερό έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αγνοώντας την δυστυχία του ελληνικού λαού που επέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα μνημόνια των δοσιλογικών πολιτικών.

Σύμφωνά με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα όταν κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά «όχι» προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό

Ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με την πλήρη του ταύτιση με τον κ Σαμαρά, τον μεγαλύτερο θεομπαίχτη πρωθυπουργό που ενώ ψήφησε τα περισσότερα αντιχριστιανικά νομοσχέδια, εκμεταλλεύτηκε για πολιτικούς σκοπούς το θρησκευτικό αίσθημα του αγνού ποιμνίου χωρίς βέβαια να καταφέρει και πολλά πράγματα.

Είναι το λιγότερο ντροπή να βλέπουμε τέτοιες σκηνές μπροστά στο ιερό και μάλιστα από ένα μητροπολίτη που έχει αρκετά «εκκρεμή» θέματα μέσα στην μητρόπολη του.

Ο νοών νοείτο!

Πάντως είναι εντυπωσιακό η πλήρη ταύτιση του υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής με τον δήμαρχο κ Μπουτάρη, με τον οποίο όπως φαίνεται συνδέεται με αμέριστη σύμπνοια για πολλά θέματα, άσχετα από τις υποκριτικές και  θεατρικές δημόσιες αντιπαραθέσεις τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

5 Σχόλια

  1. Ο »ενεργός» ρόλος της εκκλησίας, μέσω ανενεργών αντιπροσώπων της…. (ανενεργών ψυχών και ανύπαρκτων διαθέσεων συναίνεσης..τουναντίον μάλιστα ). Ό,τι πιο κατάπτυστο αγκύλωσε το βλέμμα μου και την ψυχή μου !!!

  2. Θά ήταν ευχής έργο η τοποθέτηση του Ανθίμου νά ήταν προσωπική «εξομολόγηση». Σ’ αυτήν τήν περίπτωση α)δέν υπήρχε λόγος δημοσιοποιήσεώς της καί β)εάν δημοσιοποιείτο θά έπρεπε νά κριθεί από τούς συνεπισκόπους του. Λογική συνεπαγωγή των δύο αυτών θέσεων είναι ότι είναι η επίσημος θέση της εκκλησίας η οποία εκφράζεται μέ δύο κυρίως τρόπους:α)ευθέως, στοχεύοντας στά περισσότερο βλακώδη υποψήφια θύματά της καί β)πλαγίως (διά της καλλιεργείας παθητικού κλίματος μέσω της επικλήσεως του θείου φωτισμού) διά τά λιγότερο βλακώδη εκκλησιαζόμενα μέλη της. Εδώ υπάρχει μιά αντίφαση: Αφ’ ενός κρίνουμε τήν απάτη, τό ψέμα, τήν κλοπή στήν πολιτική καί ζητούμε τόν θείο φωτισμό γιά τήν αντιμετώπισή τους, καί αφ’ ετέρου καλλιεργούμε διά της βλακείας καί της παθητικότητος αυτό τό πολιτικό πλαίσιο.

  3. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει νά γίνει ό απαραίτητος χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Εκκλησίας ή οποία κοστίζει ετησίως περί τά 200 εκατομμύρια Ευρώ γιά πληρωμή μισθών καί 25 εκατομμύρια ετησίως σέ κάθε ορθόδοξο πατριαρχείο ανά τόν κόσμο (γιά τό …..»ελληνοπρεπές» …..»έργο» τους), χώρια τό παντελώς αφορολόγητο καί ατελές τής Εκκλησίας ώς ΝΠΔΔ !

  1. 29 Ιούν. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

  2. 30 Ιούν. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *