ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ο… ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚ ΚΑΛΕ

1045052_620x410Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον μεγάλο του θαυμασμό και την εκτίμηση του προς τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδα, κ Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε στην τουρκική εφημερίδα Habertürk, ο Ülğür Gökhan, δήμαρχος της πόλης του Çanakkale που βρίσκεται στον Ελλήσποντο και η οποία πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών είχε πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, ο δήμαρχος του Çanakkale αφού υποστήριξε ότι η εκλογή του κ Τσίπρα στην πρωθυπουργία της Ελλάδας είναι μια μεγάλη νίκη των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, προχώρησε στο σημείο να προσκαλέσει επίσημα με επιστολή του που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί την πόλη του, όπου και θα τον τιμήσει ανάλογα.

Ο Ülğür Gökhan τονίζει στην επιστολή που έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η εκλογή του θα συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Τουρκίας και όπως υποστήριξε, υπάρχουν πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία μεταξύ των δυο ακτών του Αιγαίου. Εμείς, ανέφερε ο δήμαρχος του Çanakkale, υποστηρίζουμε την ειρηνική επίλυση όλων των προβλημάτων που χωρίζουν τις δυο χώρες μας και πιστεύουμε ότι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, τον οποίο συγχαίρουμε, θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση!!

Άλλος ένας λοιπόν οπαδός του κ Τσίπρα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου!

Όπως πάει το πράγμα, σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα και… Σύριζα Τουρκίας, μάλλον προς… μεγάλη δυσαρέσκεια του Ταΐπ Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *