ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

alman-basini-rusya-suriye-de-askeri-us-kuruyor-6054843Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην Συρία, μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία αλλά και σε άλλες φιλοαμερικανικές χώρες της περιοχής, όπως Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ώστε στα τέλη του μηνός να είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην περιοχή Cebele, (Jablah), της Συρίας .Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 100 πτήσεις των ρωσικών μεταγωγών αεροσκαφών τύπου Antonov AN-124, που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και Ρώσους στρατιωτικούς στην περιοχή δημιουργώντας μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές βάσεις στην Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην βάση τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, νέα υπερσύχρονα οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου, παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιών, ενώ σε πρώτη φάση ήδη οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στη βάση περίπου 100 «ειδικούς» Ρώσους στρατιωτικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, παρακολουθεί προσωπικά τις εργασίες τελείωσης της βάσης και αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου να ανακοίνωσει προσωπικά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τα σχέδια του για την Συρία και την καταπολέμηση των Τζιχαντιστών. Ο Πούτιν θα ανακοινώσει επίσης την δημιουργία νέας συμμαχίας στην περιοχή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού στην Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία.

Όπως είναι επόμενο όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα που παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ενώ την ίδια ώρα το εσωτερικό της σπαράσσεται από τον συνεχιζόμενο και εντεινόμενο εμφύλιο με τους Κούρδους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 13 Σεπ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

  2. 15 Σεπ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος Πηγή: Νίκος Χειλαδάκης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *